Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Οι Κένεντι στηρίζουν Ομπάμα

Ο πατριάρχης της μεγάλης οικογένειας Κένεντι, Εντουαρντ Κένεντι, υποστήριξε σήμερα με πολύ σθένος την υποψηφιότητα του Μπάρακ Ομπάμα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αλλαγής και συσχετίζοντας περισσότερο--κάτι που γίνεται συχνά από πολλούς--τον κ. Ομπάμα με τον αδελφό του, τον δολοφονημένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.
Ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι έκανε ακόμα ένα βήμα χαιρετίζοντας το νεαρό γερουσιαστή από το Ιλινόι, το "κουράγιο" του, την "ευφυΐα" του την "ακάματη επιδεξιότητά" του, την "αποτελεσματικότητά" του...
"Γνωρίζω ότι είναι έτοιμος να γίνει πρόεδρος από την πρώτη ημέρα", τόνισε ο Εντουαρντ Κένεντι, κάνοντας έμμεση κριτική στην Χίλαρι Κλίντον που επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι αυτή και μόνο είναι έτοιμη να κυβερνήσει "από την πρώτη ημέρα".

"Θυμάμαι μια άλλη εποχή, στη δεκαετία του 60, όταν μπήκα στη γερουσία στην ηλικία των 30 χρόνων. Είχαμε τότε ένα νέο πρόεδρο που ενέπνεε ελπίδες στο λαό και ειδικότερα στους νέους, που ζητούν νέα σύνορα", τόνισε ο Εντουαρντ Κένεντι που το ενθουσιασμένο πλήθος τον χειροκροτούσε όρθιο μέσα σε ένα κατάμεστο πανεπιστημιακό στάδιο στην Ουάσινγκτον. Τώρα ήρθε ο καιρός για μια νέα γενιά", ολοκλήρωσε ο 75χρονος γερουσιαστής αφήνοντας το βήμα στον μαύρο υποψήφιο Μπάρακ Ομπάμα, τον οποίο αγκάλιασε με θέρμη.

Ο Τεντ Κένεντι συνοδευόταν από την ανιψιά του Καρολάιν, που είναι και το μοναδικό εν ζωή παιδί του Τζον Κένεντι, η οποία έχει ήδη δηλώσει την αμέριστη υποστήριξή της στον Μπάρακ Ομπάμα.

"Ποτέ δεν είχαμε έναν πρόεδρο που να μου έδινε αυτή την ορμή που, όπως λένε όλοι, ενέπνεε ο πατέρας μου. Για πρώτη φορά νομίζω ότι βρήκα τον άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι ο πρόεδρος. Όχι μόνο για μένα αλλά για όλη τη νέα γενιά Αμερικανών", έγραψε η Κορολάιν σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης".

ΑΠΕ