Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Περήφανη η ομογένεια για τον διορισμό του Τζ. Σταυρίδη

.....................................
Περήφανη είναι η ομογένεια για την απόφαση του Υπουργού Άμυνας Robert Gates να επιλέξει τον Ελληνικής καταγωγής Ναύαρχο James Stavrides για το αξίωμα του ανώτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Ike Gulas, δήλωσε ότι τα μέλη της οργάνωσής του από άκρου σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά “είμαστε πανευτυχείς για την εξέλιξη αυτή, πολύ περήφανοι για τα εκπληκτικά επιτεύγματα του ομογενή στρατιωτικού και βέβαιοι ότι μετά την επικύρωση του διορισμού του από την Γερουσία, ο Ναύαρχος Σταυρίδης θα υπηρετήσει επάξια το έθνος και την Νατοϊκή συμμαχία».
Ο Ναύαρχος Σταυρίδης τιμήθηκε με το Ελληνοαμερικανικό Μετάλλιο της Ελευθερίας που του απένειμε η ΑΧΕΠΑ στα πλαίσια του 84ου συνεδρίου της που έγινε στην πόλη Hollywood της Φλόριντα, λίγα μίλια έξω από το Μαϊάμι, το καλοκαίρι του 2006.
Σε επιστολή που είχε στείλει στην ΑΧΕΠΑ όταν ανακοινώθηκε η επιλογή του για το Μετάλλιο της Ελευθερίας ο Ναύαρχος Σταυρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η διάκριση αυτή έχει για μένα τεράστια σπουδαιότητα κι έχει κάνει ολόκληρη την οικογένειά μου να νοιώθει περήφανη που ανήκει στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα».
Κατά την περίοδο αυτή ο Ναύαρχος Σταυρίδης είναι διοικητής των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Νότιο και την Κεντρική Αμερική. Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Robert Gates«έχει προσφέρει καταπληκτικό έργο εκεί και είναι ένα από τους ικανότερους αξιωματικούς των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων».

Με βάση την σχετική εισήγηση του Υπουργού Gates, o Πρόεδρος Barack Obama συνέστησε στο Κογκρέσο να εγκρίνει τον διορισμό του Ναυάρχου Σταυρίδη στο αξίωμα του ανώτατου διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Εάν ο διορισμός του επικυρωθεί από την Γερουσία, ο Ναύαρχος Σταυρίδης θα είναι ο πρώτος ομογενής που αναλαμβάνει το αξίωμα αυτό κι επίσης ο πρώτος αξιωματικός Ναυτικού υπό τις διαταγές του οποίου τίθενται όλα τα συμμαχικά στρατεύματα στην Ευρώπη. Μεταξύ των καθηκόντων του θα είναι και η επιτήρηση των Νατοϊκών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.