Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ο Ζοζέ Μπαρόζο στην Αθήνα


ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, με την ευκαιρία συμμετοχής του στο Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα, που οργανώνει ο επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας από τις 26 έως τις 28 Απριλίου στην Αθήνα.
.
Σημειώνεται πως στην εναρκτήρια συνεδρίαση, στις 26 Απριλίου το πρωί, από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν ο Πρόεδρος την Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Δημήτρης Σιούφας.
Θα ακολουθήσουν στην πρωινή συνεδρία ομιλίες του προέδρου της Επιτροπής και Υπουργών από την προεδρεύουσα στην Ε.Ε. Τσεχία, από την Ιταλία και από τη Σουηδία, που θα προεδρεύσει στην Eνωση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό K. Καραμανλή, με τον Πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα και τον δήμαρχο Αθηναίων N. Κακλαμάνη.
Στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στις συναντήσεις αυτές κυριαρχεί το θέμα των μέτρων για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και η υλοποίηση, που μόλις ξεκίνησε, της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη χορήγηση των 5 δισ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, στο πλαίσιο των ίδιων μέτρων, και βέβαια τα μέτρα που εφαρμόζει η Ελλάδα.
Ακόμη, αναμένεται να συζητηθεί η Παγκόσμια Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή τον ερχόμενο Δεκέμβριο και οπωσδήποτε το θέμα της πιθανής επανεκλογής του κ. Μπαρόζο στην προεδρία της νέας Επιτροπής.

http://www.express.gr/news/ellada/158691oz_20090422158691.php3