Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Επίσκεψη του Πάπα στους Αγίους Τόπους

............................................................
«Η αγάπη είναι ισχυρότερη από το θάνατο» διαμήνυσε ο Πάπας κατά τη διάρκεια του προσκυνήματός του στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, με το οποίο ολοκληρώνεται η περιοδεία του στους Αγίους Τόπους.

«Ο κενός τάφος μας μιλά για την ελπίδα, την ελπίδα που δεν απογοητεύει γιατί είναι το δώρο του πνεύματος της ζωής», είπε ο Ποντίφικας.
Στο τέλος της οκταήμερης περιοδείας του στην Ιορδανία, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο 82χρονος Πάπας έκανε λόγο για την Ανάσταση, που «μας διαβεβαιώνει ότι ο Θεός μπορεί να ανανεώσει τα πάντα, ότι η ιστορία δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνεται, ότι οι μνήμες μπορούν να επουλωθούν, ότι οι πικροί καρποί των αλληλοκατηγοριών και της έχθρας μπορούν να ξεπεραστούν».
Στον Πανάγιο Τάφο τον Πάπα υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της καθολικής, της ορθόδοξης, της κοπτικής, της αρμενικής και της αιθιοπικής εκκλησίας
Νωρίτερα, ο Βενέδικτος ο 16ος είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο III στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, κατά την οποία αναφέρθηκε στο «όνειδος της διαίρεσης» ανάμεσα στους καθολικούς και τους ορθόδοξους.
.