Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Η Ελλάδα εισβάλει στην Αμερική μέσω της Έβδομης Τέχνης


Η ΑΧΕΠΑ, η μεγαλύτερη οργάνωση Ελληνικής κληρονομιάς στο Δυτικό Ημισφαίριο, στην οποία ανήκουν κάπου τρία εκατομμύρια Ελληνοαμερικανοί και φιλέλληνες Αμερικανοί πολίτες, συμμετέχει με ενθουσιασμό σε μια νέα προσπάθεια που αποβλέπει να στείλει στους θερινούς κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά όσο γίνεται περισσότερους θεατές για να δουν μια καινούργια ταινία που για καιρό τώρα συζητιέται στους κόλπους της ομογένειας.

.

Πρόκειται για την κινηματογραφική κωμωδία My Life in Ruins, με πρωταγωνίστρια την ομογενή Nia Vardalos, που κέρδισε τις καρδιές πολλών κινηματογραφόφιλων μέσα κι έξω από την ομογένεια με την αξέχαστη ερμηνεία της στην ταινία My Big Fat Greek Wedding.

Όπως μας είπε ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Ike Gulas, ο ενθουσιασμός των ομογενών έγκειται όχι μόνον στην επιστροφή της Nia Vardalos στην μεγάλη οθόνη αλλά επίσης και στο γεγονός ότι η ταινία My Life in Ruins «επικεντρώνεται στην ιστορία και τις εξαίρετες φυσικές καλλονές της Ελλάδας», κάτι που ελπίζεται ότι θα δημιουργήσει αρκετό ενδιαφέρον ώστε να γίνει η Ελλάδα «προορισμός πολλών Αμερικανών για τις επόμενες διακοπές τους».

Χιλιάδες μέλη της ΑΧΕΠΑ έχουν δραστηριοποιηθεί και σε συνεργασία με την παραγωγό εταιρία FOX/Searchlight Pictures προωθούν την νέα ταινία σε 23 πόλεις της Βόρειας Αμερικής, περιλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, της Φιλαδέλφειας, της Ουάσιγκτον, της Ατλάντας, του Χιούστον, της Βοστώνης, του Μαϊάμι και του Μοντρεάλ, όπου παίζεται μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της, στο Χόλλυγουντ, στις 6 Ιουνίου.

Ο Ike Gulas λέει πως η ΑΧΕΠΑ είναι πολύ χαρούμενη για τον ρόλο που διαδραματίζει στην προβολή της νέας κινηματογραφικής παραγωγής και στην δημιουργία καινούργιου ενδιαφέροντος μεταξύ των Αμερικανών για την Ελλάδα. Η Nia Vardalos ενσαρκώνει την φορά αυτή μια νεαρή Ελληνοαμερικανίδα που επιχειρεί να βάλει λίγο «κέφι» στην ζωή της κάνοντας ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ πιστεύει πως «κανένας ομογενής δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να δει την ταινία My Life in Ruins. Πέρα από το ότι είναι μια πολύ ταλαντούχος κωμικός ηθοποιόςη Nia Vardalos είναι επίσης και ένας θαυμάσιος εκπρόσωπος της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Οι ερμηνείες της αντικατοπτρίζουν το χιούμορ, την αγάπη και τα ξεχωριστά μοτίβα της Ελληνοαμερικανικής οικογένειας, που «κάνουν την ομογένεια μας μοναδική».