Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Κουπιά από... χρυσάφι


Ασπροπρόσωπη έβγαλε την ελληνική αποστολή των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα η κωπηλασία. Οι Έλληνες κωπηλάτες κέρδισαν σήμερα τις εντυπώσεις, μαζεύοντας πέντε χρυσά μετάλλια, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό μεταλλίων στα 16, έξι εκ των οποίων χρυσά!

Ο Γιάννης Χρήστου έκανε την αρχή, αφού αναδείχθηκε Μεσογειονίκης στο μονό σκιφ ανδρών. Ο χρόνος του ήταν 7:03.05.

Λίγα λεπτά αργότερα, τη σκυτάλη πήραν οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλκας. Τα “χρυσά” αδέρφια πέτυχαν με 6:38.42 την καλύτερη επίδοση στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η ελληνική κωπηλασία συνέχισε να εντυπωσιάζει, καθώς η Θεσπρωτή Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 7:50.81, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα Λάουρα Μιλάνι και το χάλκινο η Μίρνα Ράιλε Μπρόντανατς από την Κροατία.

Στο ίδιο αγώνισμα, στους άνδρες, ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Βασίλης Πολύμερος κατέκτησε το χρυσό, αφού τερμάτισε μπροστά από τον Ιταλό Λορέντσο Μπερτίνι και τον Γάλλο, Μαξίμ Γκουασέ.

Το πέμπτο χρυσό μετάλλιο ήρθε από τις Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα και Χριστίνα Γιαζιτσίδου. Οι Ελληνίδες κωπηλάτισσες ήταν ταχύτερες όλων στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γαλλίδες Ελίζ Μορίν και Κοραλί Σιμόν και το χάλκινο οι Ιταλίδες Ερικα Μάι και Κάρολα Ταμπολόνι.