Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Αποκατάσταση πετρόκτιστων κτιρίων από 45 ξένους εθελοντές!


Για 16η συνεχή χρονιά εθελοντές από ξένες χώρες θα εργαστούν για την αποκατάσταση πετρόκτιστων κτιρίων στο Δήμο Μαστοροχωρίων με στόχο την ανάδειξη της Ηπειρωτικής Αρχιτεκτονικής.

Η δράση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Μαστοροχωρίων και της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΕΛΙΞ, ενώ έχει και την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε..Τα δύο πρώτα προγράμματα θα φιλοξενηθούν στο χωριό Δροσοπηγή από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 22 Αυγούστου ενώ το τρίτο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στο Κεφαλοχώρι από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.
Οι τρεις εθελοντικές ομάδες θα ασχοληθούν με εργασίες αποκατάστασης των παραδοσιακών πέτρινων κτιρίων αφαιρώντας τον σοβά από τις πέτρινες προσόψεις και ανανεώνοντας το αρμολόι.
Στον ελεύθερο χρόνο τους οι εθελοντές θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του. Συνολικά στο Δήμο Μαστοροχωρίων θα προσφέρουν εθελοντική εργασία πάνω από 45 εθελοντές, όλοι από διάφορες χώρες ενώ τις δράσεις κάθε ομάδας θα συντονίσουν δύο ομαδάρχες-συντονιστές ειδικά εκπαιδευμένοι από την ΕΛΙΞ