Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Αποχωρεί από την Περιφέρεια Ηπείρου ο Δ. Πανοζάχος


Στην πολιτική, είναι κανόνας για τους πολιτικούς, να θέτουν στον κατάλληλο χρόνο τους στόχους τους και να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους. Από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, από έγκυρες πηγές της Αθήνας, στις τελευταίες του επισκέψεις στην πρωτεύουσα έκλεισε το deal της «καθόδου του» στις επόμενες εθνικές εκλογές στην εκλογική περιφέρεια της καταγωγής του. Θα είναι δηλαδή υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Σερρών.
Στο ίδιο Νομό βέβαια πολιτεύεται ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής, θείος του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η εκλογική περιπέτεια του οποίου δεν επιτρέπει πολλούς πειραματισμούς. Ο κ. Πανοζάχος όμως φαίνεται ότι πήρε την μεγάλη απόφαση και φυσικά το πράσινο φως από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους, καθότι τυγχάνει και εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας.Το πολιτικό συμβούλιο σύμφωνα με το καταστατικό της Ν.Δ. είναι το κομματικό όργανο που εισηγείται στον πρόεδρο τους υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια.
Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πηγές, ο Γενικός Γραμματέας θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες αν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Μάρτιο του 2010.Η εξέλιξη αυτή τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, πράγμα που φαίνεται ότι είναι υπόθεση λίγων ημερών.Αυτό κρίθηκε σκόπιμο ώστε να έχει τον απαραίτητο χρόνο που θα του επιτρέψει να έρθει σε επαφή με τους ψηφοφόρους της περιοχής του, να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Νομού Σερρών και να οργανώσει την εκστρατεία του ως την διεξαγωγή των εκλογών. Στην πολιτική βέβαια τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση μιας «ενδιάμεσης περιόδου» ή μιας «ενδιάμεσης στάσης» για τον σημερινό Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, αφού θέμα ασυμβίβαστου δεν τίθεται, που θα επιτάχυνε την αποχώρησή του.

.
Το filiati.blogspot έγκαιρα (πριν έξι μήνες) ουσιαστικά είχε προαναγγείλει αυτή την μεταβολή.(εδώ)
.