Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Θερινό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Δήμο Σαγιάδας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

.
Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο των αποκεντρωμένων εκπαιδευτικών του δράσεων, διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος, ύστερα από επιχορήγηση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με το ποσό των 40.000 ευρώ, θερινό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Δήμο Σαγιάδας.

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1 Σεπτεμβρίου, θα είναι διάρκειας ενός μηνός με συμμετοχή 40 σπουδαστών και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές φιλέλληνες και ομογενείς, που φοιτούν στις Έδρες Ελληνικών Σπουδών ξένων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Ως αίθουσες διδασκαλίας θα χρησιμοποιηθούν το Πνευματικό Κέντρο Σαγιάδας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο Δήμος θα αναλάβει τη γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη, ενώ μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού θα προέρχεται από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι σπουδαστές θα διαμείνουν στις θερινές κατασκηνώσεις της Σαγιάδας και η σίτιση τους θα γίνεται στα εστιατόρια της περιοχής.

.
Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας με αφορμή την εξέλιξη αυτή δήλωσε:
« Η διοργάνωση του θερινού εκπαιδευτικού Προγράμματος στη Σαγιάδα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα συνεισφέρει στην ανάδειξη του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου του ακριτικού αυτού Δήμου, με προφανή οφέλη για την τοπική οικονομία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οφείλει να προωθεί τέτοιες δράσεις, για να αποδεικνύει ότι αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης και προβολής ολόκληρης της Ηπείρου ».