Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Αντώνης Μπέζας: Ο κ. Παπαχρήστου λαϊκίζει και προσπαθεί να προκαλέσει τοπικιστικές αντιπαραθέσεις


Αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ κ. Β.Παπαχρήστος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Εντελώς παράλογα και με σαθρή επιχειρηματολογία, ο κ. Παπαχρήστος εναντιώνεται στη λειτουργία ενός επιπλέον θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος διάρκειας ενός μήνα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.
Η απόφαση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και όχι όπως αναφέρει η δική μου, να επεκταθεί ένα πρόγραμμά του στο Δήμο Σαγιάδας, δεν αναιρεί τη λειτουργία του αντίστοιχου της Αμμουδιάς. Όπως φυσικά δεν την αναίρεσε, και το πρόγραμμα που λειτούργησε πιλοτικά το 2007 στην Κόνιτσα.
Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι δράσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να κατευθύνονται προς όλους τους νομούς της Ηπείρου, βοηθώντας έτσι την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.
Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στήριξε οικονομικά όλα τα προηγούμενα χρόνια το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χρηματοδοτεί σημαντικά έργα υποδομής στο Δήμο Φαναρίου και πρόσφατα δημιούργησε εκεί μια νέα δημόσια υπηρεσία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του.
Ο κ. Παπαχρήστος με τα λεγόμενά του λαϊκίζει, θυμίζει πολιτικό “παλαιάς κοπής” και κάνει ένα φθηνό αντιπολιτευτικό αντιπερισπασμό προσπαθώντας να προκαλέσει τοπικιστικές αντιπαραθέσεις ».
.
Οι σημειώσεις είναι από το filiati.blogspot