Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Καταδίωξη αλλοδαπού στη Θεσπρωτία που οδηγούσε κλεμμένη Porche


Στην Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας αστυνομικοί εντόπισαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Πόρσε, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 17 Ιουλίου από την Επανομή Θεσσαλονίκης, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο.
Οι αστυνομικοί, έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξή του ενώ αργότερα το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή με τον συνοδηγό του.
Ακολούθησε έρευνα στην ευρύτερη περιοχή κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο οδηγός, ο οποίος είναι Αλβανός κάτοικος Κέρκυρας, ενώ ο συνοδηγός δεν βρέθηκε και αναζητείται.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε παραλάβει στις 19 Ιουλίου το κλεμμένο αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη και με αμοιβή το μετέφερε στη Θεσπρωτία, όπου και θα το παρέδιδε στον συμπατριώτη του συνοδηγό, προκειμένου αυτός να το περάσει στην Αλβανία μέσω αφύλακτης διάβασης των συνόρων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
- Στο μεταξύ στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας, συνελήφθη ένας Έλληνας ο οποίος σε κατάσταση μέθης οδηγούσε ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί στις 28 Απριλίου από την Ηγουμενίτσα.