Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Ψήφος ευθύνης….


Ψήφο ευθύνης, ζήτησε από τα Γιάννινα, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την κατάμεστη κεντρική πλατεία της πόλης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, καλώντας τον να απαντήσει ευθέως σε κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον του τόπου. Οι πολίτες, τόνισε, πρέπει να ξέρουν την αλήθεια, πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα. Δεν χωράνε στρογγυλέματα και υπεκφυγές. Ευχάριστες συνταγές δεν υπάρχουν. Εύκολες λύσεις δεν είναι διαθέσιμες. Οι υποσχέσεις για όλους και για όλα που δίνει το ΠΑΣΟΚ είναι κάλπικες.
Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου να αφήσει τα ευχολόγια και να απαντήσει τώρα ρητά και ξεκάθαρα αν θα επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή και τι θα κάνει με τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, το ασφαλιστικό, τα βαρέα και ανθυγιεινά...

Επίσης, τον κάλεσε να ανακαλέσει τα διφορούμενα που είπε για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και να δηλώσει σεβασμό στις διεθνείς συμφωνίες. "Από που και ως που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι δήθεν η συμφωνία είναι ετεροβαρής υπέρ της ρωσικής πλευράς. Επιτέλους τί συμβαίνει, τί σκέπτεται; Σε τί επενδύει;".
Ο κ. Καραμανλής είπε ότι προσωπικά επέλεξε το δρόμο της ευθύνης, την Ελλάδα από την κρίση θα τη βγάλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος θα είναι δυναμικά παρών σε αυτό τον αγώνα. Ζήτησε να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη και είπε ότι η νίκη είναι στα χέρια των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης και είπε ότι χρειάζονται και άλλα. Το ΠΑΣΟΚ θυσιάζει τα πάντα στον κομματικό του βωμό. "Δεν μπορεί να μιλάει για όλα και να μη λέει τίποτε", παρατήρησε. Τα ευχάριστα λόγια του ΠΑΣΟΚ κρύβουν κινδύνους, ενώ η Νέα Δημοκρατία δίνει μάχη για το συμφέρον του τόπου.
Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας. Είναι αυτή που αντιστέκεται σε λαϊκισμό, οραματίστηκε και χάραξε το δρόμο της Ευρώπης όταν το ΠΑΣΟΚ έψαχνε τους τρίτους δρόμους, επισήμανε ο κ. Καραμανλής και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, σημείωσε: "Μαζί θα προχωρήσουμε, να μη χαρίσουμε την ψήφο μας, να είμαστε όλοι παρόντες στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η νίκη είναι στα δικά μας χέρια" υπογράμμισε.
Ο κ. Καραμανλής είπε, αλλοίμονο αν η κρίση έβρισκε τη χώρα μας με το έλλειμμα και την ανεργία του 2004. Το 1981 η ανεργία ήταν 3% και τον Μάρτιο του 2004 11,3% ενώ τον Μάιο του 2008 έπεσε στο 7%.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που εκτελέστηκαν ή βρίσκονται υπό κατασκευή στην Ήπειρο με κυριότερο την Εγνατία Οδό και είπε ότι με αυτά τα έργα η Ήπειρος βγαίνει από τη γεωγραφική απομόνωση του παρελθόντος και μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο. Μόνο από το ΥΠΕΧΩΔΕ εκτελούνται στην Ήπειρο έργα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Είπε ότι παραδόθηκε η παράκαμψη του Αγρινίου και σύντομα θα είναι έτοιμη η σύνδεση του δρόμου Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, κατασκευάζεται ο άξονας Ακτίου - Αμβρακίας, βελτιώνεται ο δρόμος Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, συνδέεται η Ήπειρος με τη Θεσσαλία μέσω Άρτας, αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, στο Πρόγραμμα Πίνδος, με το οποίο έχουν συνδεθεί όλα οι ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων μέσω επαρχιακού δικτύου, εντάχθηκαν 90 έργα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ.
Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Ηπείρου έχουν ενταχθεί 1100 επενδυτικά έργα. Σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου υπάρχουν αίθουσες πληροφορικής και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ έχουν γίνει σημαντικά έργα αναβάθμισης των νοσοκομείων της περιοχής και των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Βορειοηπειρώτες. "Αγκαλιάζουμε τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες" είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι έχουν επισπευστεί οι διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας με αποτέλεσμα να δοθεί σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και για όσους αποκτούν την ιθαγένεια η στρατιωτική θητεία έχει μειωθεί από 12 σε τρεις μήνες.
Επίσης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υπογράψει σημαντικές διμερείς συμφωνίες με την Αλβανία, με τις οποίες ενισχύεται η ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα.

http://www.epiruspost.gr/epikairotita/1968-2009-09-19-19-17-40.html