Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Επανεκλογή Έντι Ράμα στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας


Ο Έντι Ράμα επανεξελέγη πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη χώρα.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν, χθες, στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας κλήθηκαν να ψηφίσουν συνολικά 85.000 μέλη του κόμματος.
Ο Έντι Ράμα σημείωσε σαρωτική νίκη έναντι του αντιπάλου του, Μάκιο Λακρόρι, εξασφαλίζοντας το 93% των ψήφων.
Παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις των εσωκομματικών αντιπάλων του κ. Ράμα, βουλευτών Μπεν Μπλούσι και Αρμπέν Μαλάι, προς τους ψηφοφόρους να μην συμμετάσχουν σε μια τέτοια "φάρσα", όπως χαρακτήρισαν τις εσωκομματικές εκλογές, τελικά ψήφισε το 65%.
Οι δύο βουλευτές τάχθηκαν εναντίον της υποψηφιότητας του Έντι Ράμα για ανανέωση της θητείας του στην προεδρία, με το αιτιολογικό ότι, το καταστατικό του κόμματος προβλέπει παραίτηση του προέδρου, σε περίπτωση ήττας στις βουλευτικές εκλογές.
Ωστόσο, ο Έντι Ράμα και οι υποστηρικτές του, μετά τις εκλογές της 28ης Ιουνίου, δήλωσαν ότι η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ήταν αποτέλεσμα νοθείας και παρατυπιών του κρατικού μηχανισμού του Σαλί Μπερίσα και όχι ανικανότητας του προέδρου να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία.-