Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Με μεγάλη καθυστέρηση και η λειτουργία του ΧΥΤΑ Κορύτιανης


Η έναρξη της ανακύκλωσης στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Σαγιάδας, Παραποτάμου και Φιλιατών αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την έναρξη τον Ιούνιο της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κορύτιανης.

Ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης, θα ανατεθεί σε ιδιώτη. Αυτό συνέβη, για το λόγο ότι η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία και επίσης θεωρήθηκε πιο συμφέρον να είναι ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας που θα αναλάβει τη λειτουργία.
Ο Δήμαρχος Παραποτάμου κ. Ιωάννης Τζάνης, που είναι και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ΧΥΤΑ 4ης Διαχειριστικής Ενότητας, εκτιμά ότι σε 2 με 3 μήνες όλα θα είναι έτοιμα για τον πολύπαθο Χυτά του Νομού, ή αλλιώς «Γεφύρι της Άρτας», όπως ο ίδιος τον είχε στο παρελθόν αποκαλέσει.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σαγιάδας κ. Ευάγγελος Μάστορας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, ο οποίος μιλά για απαράδεκτη ολιγωρία σε όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το συγκεκριμένο έργο, παρατηρεί ότι «θα είμαστε ευτυχείς αν η λειτουργία του ΧΥΤΑ ξεκινήσει έστω τον Μάιο», αφού θεωρεί ότι η διαδικασία προσφορών, αξιολόγησης και πιθανών ενστάσεων είναι επίσης χρονοβόρα.