Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΩΝ 10 ΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ


ΑΝΤ. ΜΠΕΖΑΣ: Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για κάθαρση

Ήταν σε γνώση μας η διενέργεια ελέγχου που είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2009. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης, ώστε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς να εξαφανιστούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Ηπειρώτης τέως υπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονταν τα Τελωνεία, όταν ρωτήθηκε σχετικά για την γνωστή υπόθεση των 10 τελωνειακών (από Κακαβιά, Μέρτζανη και Γιάννινα), οι οποίοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες για παράνομες πράξεις και παραλείψεις, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους...

«Οι υπάλληλοι που δεν τηρούν τον όρκο τους, οι επίορκοι, αμαυρώνουν με τη συμπεριφορά τους και τον κλάδο τους. Δεν γνωρίζω τα’ αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πιστεύω ότι θα τεκμηριωθεί και θα αποδοθούν οι ευθύνες, αν υπάρχουν, σ’ αυτούς που τις έχουν», κατέληξε ο κ. Μπέζας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις από πλευράς των τελωνειακών που διώκονται για το ότι -όπως λένε- δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες εναντίον τους, πριν οι ίδιοι ενημερωθούν, ενώ οι συνήγοροί τους θεωρούν υπερβολικό το μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»
Στα Γιάννινα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να φθάσουν αρμόδιοι Επιθεωρητές του Υπ. Οικονομικών για να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση, ενώ αναμένεται να ζητηθεί το «πόθεν έσχες» των υπό κατηγορία τελωνειακών, όπως και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους.