Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

H N.Δ. συζητά για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης


Συνάντηση στελεχών παρουσία του Β. Μιχαλολιάκου

Ανακοινώθηκε χθες το πρόγραμμα της συνάντησης των αυτοδιοικητικών στελεχών Ηπείρου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου στο GRAND – SERAI, από ώρα 9.30 π.μ. έως 15.30. Τη σχετική πρόσκληση υπογράφει ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης του κόμματος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Θέμα της συνάντησης θα είναι "η πορεία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή"
«Η Ν.Δ. και τα αυτοδιοικητικά στελέχη της – αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση – ανακοίνωση - δίνουν δυναμικά το παρόν στις προκλήσεις της νέας εποχής. Γιατί στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που διανύουμε, απαιτείται, περισσότερο από κάθε φορά, η εγρήγορση και η κινητοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο πλησιέστερος προς τους πολίτες θεσμός, καλείται να διαδραματίσει νέο ουσιαστικό ρόλο «ενταγμένο» στη νέα πραγματικότητα.
Καλείται να προσκαλέσει τους ενεργούς πολίτες, να ενεργοποιήσει τις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και να εκφράσει την αλληλεγγύη της κοινωνίας στους αδύναμους συμπολίτες μας. Με ουσιαστική αποκέντρωση, με ανεξαρτησία πόρων, με ευέλικτη και λειτουργική διοίκηση, καλείται να αποτελέσει τον κύριο πυλώνα μιας ευημερούσας πολιτείας».