Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Να αναβαθμιστεί η οδός Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας


Θανατηφόρα στην πλειοψηφία τους τα ατυχήματα σ’ αυτήν
.
Είναι θανατηφόρα το 90% των τροχαίων που συμβαίνουν στην παραλιακή οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Βασίλη Κώνστα.
Μάλιστα, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τα σημεία στη διαδρομή αυτή, που παρουσιάζουν μεγάλους κινδύνους κατολισθήσεων και καταπτώσεων.
Συνεχές για το δρόμο αυτό είναι και το αίτημα του Νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η αποκατάσταση των βλαβών και η συντήρηση συγκεκριμένων σημείων της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Πολιτεία».
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται μέσα στο Μάιο να δημοπρατηθεί έργο που αφορά σε τμήμα του δρόμου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η γέφυρα της Δέσπως.
Πάντως είναι ανάγκη, τώρα που πλησιάζει και η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος και ο δρόμος αυτός οδηγεί στα παράλια της Ηπείρου, να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες και να ξεκινήσουν τα έργα, που θα αναβαθμίσουν το συγκεκριμένο εθνικό δίκτυο, το οποίο είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=3595