Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Νέο ατόπημα της Περιφερειάρχη Ηπείρου: Ένας διορισμός που ξεσήκωσε την Πρέβεζα


Νέο ατόπημα, που δείχνει προχειρότητα και επιπολαιότητα, στο οποίο υπέπεσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει κάνει άνω κάτω την Πρέβεζα και έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία σε παράγοντες του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

Πριν από ενάμισι μήνα περίπου η κ. Γεωργακοπούλου είχε γίνει αποδέκτης της παραίτησης του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος μάλιστα την κατήγγειλε για την συμπεριφορά της.
Την περασμένη βδομάδα η Γενική Γραμματέας, μη γνωρίζοντας προφανώς τον ακριβή τρόπο λειτουργίας και συγκρότησης της Λιμενικής Επιτροπής που διοικεί το Λιμενικό Ταμείο, προχώρησε στον διορισμό του κ. Κώστα Κίτσιου με την βεβαιότητα ότι αυτομάτως θα καλύψει την θέση του Προέδρου.
Όμως αυτό δεν προβλέπονται από τη νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας. Έτσι η κ. Γεωργακοπούλου έκανε έναν διορισμό μετέωρο, που πέραν αυτού από μόνος του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί δεν είχε προηγηθεί καμία απολύτως δημόσια διαβούλευση - όπως επαγγέλλεται με κάθε ευκαιρία η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- και αγνοήθηκαν εισηγήσεις τοπικών φορέων αλλά και απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που της είχε αποσταλεί μήνες νωρίτερα με ολοκληρωμένη πρόταση για τον τρόπο συγκρότησης της Λιμενικής Επιτροπής και διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου.
Πέραν αυτού το πρόσωπο που διόρισε η κ. Γεωργακοπούλου και στην ουσία καταλαμβάνει την θέση ενός απλού μέλους, φημολογείται έντονα ότι της επιβλήθηκε από το γραφείο του τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Η Λιμενική Επιτροπή που διοικεί το Λιμενικό Ταμείο, αποτελείται από εννέα μέλη. Τα έξι προτείνονται από διάφορους τοπικούς φορείς, όπως Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήριο και άλλους και τα υπόλοιπα τρία διορίζονται από την πολιτική ηγεσία.
Αυτή την στιγμή στην Λιμενική Επιτροπή μετέχουν οκτώ μέλη που είχαν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ένα ακόμη. Αυτό που διόρισε η κ. Γεωργακοπούλου....
Οι οκτώ λοιπόν μπορούν να αναδείξουν πρόεδρο της επιλογής του, αφού η Γενική Γραμματέας δεν έκανε το αυτονόητο. Να ζητήσει δηλαδή τις παραιτήσεις όλων, να προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση και να ορίσει νέα διοίκηση!
Στην πρώτη συνεδρίασή της η Λιμενική Επιτροπή μπορεί να προχωρήσει στην ανάδειξη νέου προέδρου. Είναι πολύ πιθανό να αναδειχθεί αυτός που ορίστηκε από την κ. Γεωργακοπούλου, αφού όπως λέγεται έντονα στην Πρέβεζα κάποια από τα οκτώ μέλη που είχε διορίσει η Νέα Δημοκρατία, κόπτονται περισσότερα για τα κεκτημένα τους και θέλουν να κρατήσουν γέφυρες με τα τοπικά κέντρα της σημερινής εξουσίας.
Το κλίμα πάντως στην περιοχή είναι βαρύ και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για μέγα ατόπημα της Περιφερειάρχη.
http://www.epiruspost.gr/ipiros/3193-2010-04-24-18-54-58.html