Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Με 10.000 ευρώ επικηρύχθηκε ο δολοφόνος κυνηγόσκυλων!


Με 10.000ευρώ επικήρυξε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων τον δράστη (ή τους δράστες) που με φυτοφάρμακα θανάτωσαν τρεις σκύλους στη Λάκκα Σουλίου।

Αλλά το φαινόμενο αυτό δεν έχει μόνο τοπικές διαστάσεις, αφού χθες η γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», κατήγγειλε ανάλογο περιστατικό στην Πηγαδίτσα Γρεβενών।
Ειδικότερα σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βαγγέλης Λύτρας κατήγγειλε ότι κοντά στο καταφύγιο «Κουπάκια» του Δήμου Λάκκας Σουλίου, δηλητηριάστηκαν τρία σκυλιά με φυτοφάρμακα που τοποθετήθηκαν σε κόκαλα! Το γεγονός αποκαλύφθηκε όταν κυνηγοί πήγαν στην περιοχή το Σάββατο για να εκγυμνάσουν τους σκύλους τους και βρέθηκαν μπροστά σε διάσπαρτα κόκαλα.

Πρόκειται για ενέργεια, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, στρέφεται κατά των κυνηγών και ο δράστης (ή δράστες) πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ήδη ο Κυνηγετικός Σύλλογος έχει υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων και καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικό, να δώσει πληροφορίες.
Όπως επεσήμανε ο κ. Λύτρας «πρόκειται για ένα έγκλημα κατά του περιβάλλοντος, γιατί τα δηλητήρια αυτού του είδους δεν αλλοιώνονται και μπορούν να περάσουν ακόμη και στην τροφική αλυσίδα».
Οι κυνηγοί υποστηρίζουν ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θανατώσει σκύλο με οποιοδήποτε τρόπο! Μάλιστα επικαλούνται νόμο της πολιτείας, που ορίζει για τις περιπτώσεις αυτές αυστηρές ποινές φυλάκισης και χρηματικής αποζημίωσης.

Η «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»
• Η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» διαμαρτύρεται, γιατί κτηνοτρόφος στα Γρεβενά βρήκε τα σκυλιά του δηλητηριασμένα: «Είναι η δεύτερη φορά, σε διάστημα ενός έτους που ο ίδιος κτηνοτρόφος στην περιοχή των Γρεβενών και συγκεκριμένα στo ΔΔ Πηγαδίτσας, βρίσκει τα σκυλιά του δηλητηριασμένα. Περίπου ένα χρόνο πριν, τον Μάιο του 2009, ο κτηνοτρόφος είχε χάσει και τους οχτώ σκύλους φύλαξης του κοπαδιού του από δηλητηριασμένα δολώματα που είχαν διασκορπίσει ασυνείδητοι. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι συνεργάτες της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ για αυτοψία. Δηλητηριασμένα δολώματα βρέθηκαν διασκορπισμένα σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων και ο αγανακτισμένος κτηνοτρόφος έχει ήδη προσφύγει στον εισαγγελέα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=4111