Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία στο πλευρό της ελληνικής μειονότητας Αλβανίας


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτή της Περιφέρειας των Αγίων Σαράντα, κ. Βαγγέλη Ντούλε, και τον Δήμαρχο Χειμάρας κ. Βασίλη Μπολάνο.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής μειονότητας ανέλυσαν στον κ. Αβραμόπουλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα των σχέσεών τους με το Αλβανικό κράτος, όπως είναι για παράδειγμα το περιουσιακό, και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με αφορμή και τη δολοφονία του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα, τον Αύγουστο.

O κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, επεσήμανε την αναγκαιότητα να μεριμνήσει η Αλβανική κυβέρνηση για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος ασφαλούς διαβίωσης για τους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι ζουν στη γειτονική χώρα.
Ακόμη, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ελληνικής μειονότητας ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό τους, όπως απέδειξαν έμπρακτα και με την άμεση αντίδραση τους στο τραγικό συμβάν του Αυγούστου, παρέχοντας αρωγή στις διεκδικήσεις της μειονότητας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Αλβανία έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, Άγγελος Υψηλάντης.