Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αλέκος, ο πρωθυπουργός των προέδρων




Την ξαναζεσταμένη σούπα του Αλέκου Παπαδόπουλου στο πλαίσιο μίας νέας μνημονιακής κυβέρνησης προωθούν και πάλι προκειμένου να αποτρέψουν τις εκλογές και την νίκη της ΝΔ. Η εγχώρια διαπλοκή και το ΠΑΣΟΚ (όπως και όλοι οι διεθνείς παράγοντες) γνωρίζουν ότι ο Γιώργος έχει τελειώσει.
Θα τον τελείωναν και χθες αν είχαν μια «εναλλακτική» λύση, που θα την προωθούσαν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ώστε να ξέρουν ότι δεν θα γίνουν εκλογές από τις οποίες γύρω στους 100 θα χάσουν την έδρα τους.
Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το μόνο που δεν θέλουν είναι εκλογές – τυχαία ο Καρατζαφέρης είπε μία άλλη κυβέρνηση «πιο συνθετική» από την παρούσα Βουλή; Μια κυβέρνηση Αλέκου θα εξασφάλιζε θητεία μέχρι το 2013 και θα είχε και πιο άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, θέλουν να πιστεύουν.

Ξανασκέφθηκαν τον Παπαδόπουλο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς (εκ χαρακτήρος) θεωρεί ότι θα σώσει την Ελλάδα και πλασάρεται ως σοβαρός, μετρημένος, κινδυνολόγος τεχνοκράτης που «βαστάει τα γκέμια» της κοινωνίας. Το όνομα του είχε ακουστεί στην κρίση του Ιουνίου (μαζί με του Φώτη Κουβέλη), αλλά τότε ο ΓΑΠ έκανε τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών.
Και τώρα επανέρχεται παρασκηνιακά από τους ίδιους παράγοντες που πιέζουν για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή όλων των πρώην προέδρων της κυβέρνησης. Διότι πίσω από τον Αλέκο κρύβεται ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης, η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης. Και πίσω από αυτούς παράγοντες με τράπεζες (που βλέπουν ότι θα τις χάσουν με το «κούρεμα»), Μέσα Μνημέρωσης, καράβια, τεχνικές εταιρείες, που όλοι μαζί θέλουν να σώσουν την Ελλάδα.
Σημείωση: όλοι αυτοί αγνοούν ότι οι κοινωνικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει. Η δημοκρατική λύση είναι να εκφραστούν οι νέοι συσχετισμοί και να προκύψει η κυβερνητική λύση

http://www.antinews.gr/2011/10/16/127566/#more-127566