Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: " Ο Κατσούρας είναι ΑΠΩΝ"

Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας μετά την υπογραφή της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα ασφαλτικά στην Λωρίδας Σαγιάδας από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την δήλωση που έκανε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρ. Κατσούρα για το θέμα αυτό, δήλωσε:

Παρά τις επί δεκαετίας αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και φορέων για την εγκατάσταση ενός τέτοιου έργου στην περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας, η κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου της εσπευσμένα προχώρησε στην υπογραφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα ασφαλτικά στην Λωρίδας Σαγιάδας.
Ερώτημα επίσης αποτελεί και ο χρόνος που πάρθηκε αυτή η απόφαση δηλαδή λίγο πριν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Χωροταξικό Σχεδιασμό των Ιχθυοκαλλιεργειών η οποία απαγορεύει τέτοιου είδους δραστηριότητες στην περιοχή αλλά και πριν την εκδίκαση της προσφυγής στο Σ.Τ.Ε. για την παραχώρηση του οικοπέδου στην εν λόγω μονάδα ασφαλτικών.
Ο κ. Κατσούρας από την άλλη προσπαθεί να μας πείσει ότι ως κυβερνητικός βουλευτής και βουλευτής της μονοεδρικής Θεσπρωτίας δεν είχε ιδέα για ότι έγινε.
Και δεν είχε ιδέα γιατί πολύ απλά είναι ΑΠΩΝ.

Ζητάει την παραίτηση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας «εθελοντικά ή μη» όπως «εθελοντικά έφυγαν» και ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Πρόεδρος του Ο.Λ.ΗΓ. 10 μήνες τώρα.
Αντί λοιπόν να ζητά παραιτήσεις, θα ήταν καλύτερα να παραιτηθεί ο ίδιος, γιατί ο ίδιος στηρίζει την κυβέρνηση, εκπρόσωπος της οποίας είναι η κα. Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα.
Πρέπει να γίνει γνωστό ότι το θέμα αυτό ήταν επίκαιρο και επί κυβέρνησης Ν.Δ, η οποία αρνήθηκε την εγκατάσταση ασφαλτικών στην περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας.
Η ύπαρξη τέτοιας δραστηριότητας στην περιοχή θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην βιωσιμότητα των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών που συντελούν στην οικονομική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στον Νομό όσο και στο περιβάλλον.