Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Οι εθνικοί προμηθευτές θέλουν κυβέρνηση ανδρείκελων για μοίρασμα της πίτας




Αν έχουμε καταλάβει καλά όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες, ο Γ. Παπανδρέου έχει βάλει ένα δίλημμα και αυτό είναι που προωθούν και οι γνωστοί παπαγάλοι – εργολάβοι της ενημέρωσης. Το δίλημμα είναι ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε συνεργασία με Εφιάλτες (πάντα υπάρχουν τέτοιοι), ή κυβέρνηση Παπανδρέου.
Απίστευτο. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που εξευτελίστηκε όλη την προηγούμενη εβδομάδα, είναι ο ίδιος που υβρίστηκε και λοιδορήθηκε από πολλούς βουλευτές του, κι αυτός τώρα προωθεί τις εξελίξεις χωρίς να παραιτείται.
Αν διαβάσει κανείς τις περισσότερες εφημερίδες θα διαπιστώσει ότι όλοι ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά δεν βάζουν και την ατζέντα της κυβέρνησης αυτής στο τραπέζι. Θα είναι δηλαδή ένα σχήμα που θα επιβάλλει ανάλγητα μέτρα, ή θα πάει τη χώρα σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός


Τα πάντα αφήνονται στη θολούρα των ημερών, σκόπιμα διότι αυτό που ενδιαφέρει την εγχώρια διαπλοκή είναι να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, κι αν είναι δυνατόν και χωρίς τη ΝΔ. Οι νταβατζήδες πιέζουν αφόρητα να γίνει γρήγορα ότι είναι να γίνει, όχι για την 6η δόση (πολύ που νοιάστηκαν) αλλά γιατί πρέπει να μοιραστούν οι δουλειές.
Άλλωστε, σε περιόδους κυβερνήσεων συνεργασίας γίνονται και τα μεγάλα εγκλήματα. Το είπε ο Γ. Παπανδρέου χθες. Πρέπει να προωθηθεί η νέα σύμβαση, οι γεωτρήσεις, μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες, η αξιοποίηση των ακινήτων, το όνομα των Σκοπίων και άλλα πολύ κρίσιμα για τη χώρα σχέδια. Γιατί λοιπόν να μη θέλουν μια κυβέρνηση ανδρείκελων που θα μοιράσει τις δουλειές στις γνωστές οικογένειες που κάνουν τόσα χρόνια κουμάντο στη χώραq
Αλλά κι αν δεν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ποια θα είναι η εξέλιξη; Μα κυβέρνηση Παπανδρέου σα να μην άλλαξε τίποτε στο πολιτικό σκηνικό. Μια νέα – παλιά κυβέρνηση που θα πάει τη χώρα για όσο διάστημα χρειάζεται για να μοιραστεί η πίτα. Το αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ηγεσίας, αν δεν συμφωνήσουν τα υπόλοιπα κόμματα σε συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που αποτύχουν οι προσπάθειες πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές, όμως, έπειτα από έξι μήνες, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επικύρωσης της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.
«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει το βάρος, ώστε εντός τριμήνου να γίνουν εκλογές, αφού θα έχουν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και οι εφαρμοστικοί νόμοι και θα έχει διασφαλιστεί η χώρα».
Ακριβώς αυτό δηλαδή που θέλουν όλοι οι διαπλεκόμενοι. Χωρίς να ερωτηθεί ο κόσμος για το τι θέλει για τη ζωή του, να συρθεί σε μια συμφωνία και σε ένα μοίρασμα της πίτας.
Βρισκόμαστε, όπως όλα δείχνουν σε μια προσπάθεια «καπελώματος» του ελληνικού λαού, το αποκάλυψε και ο Αντ. Σαμαράς στη δήλωσή του από τη Συγγρού. Ερήμην του λαού αποφασίζουν γι’ αυτόν.
Κι αν βρεθούν οι Εφιάλτες έχει καλώς, Αν όχι θα συνεχιστεί η ίδια εφιαλτική κυβερνητική πολιτική.
Αν διαφωνεί κανείς ας παρακολουθε;i το ΣΚΑΪ και το Mega που χθες μέσα σε 10′ έβγαλε Καρατζαφέρη, Ντόρα και Κουβέλη.