Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η γενναία συγνώμη στον Αντώνη Μπέζα





Πριν από τρία χρόνια, η εφημερίδα Real News είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του τότε υφυπουργού Αντώνη Μπέζα. Αφορμή ήταν μία ρύθμιση αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στη μεταχείριση ποσών που προκύπτουν κατά τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και δεν καλύπτονται από εμφανείς πηγές-πόρους (μισθός, δωρεές, δάνεια, κέρδη.
Η ρύθμιση αυτή συνδέθηκε εσφαλμένα με ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενώ ήταν απολύτως σαφές ότι δεν μπορούσε να εφαρμοστεί σε ελέγχους φυσικών και νομικών προσώπων για υποθέσεις φοροδιαφυγής ούτε να χρησιμοποιηθεί για απαλλαγές φορολογικών υποχρεώσεων.
Τα δημοσιεύματα δε της ίδιας εφημερίδας είχαν σταθεί η αφορμή για μία συντονισμένη επίθεση εναντίον του κ. Μπέζα και για τη δημιουργία ευφάνταστων σεναρίων.
Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις η αλήθεια λάμπει και η συγνώμη του Νίκου Χατζηνικολάου προς τον Αντώνη Μπέζα που ειπώθηκε δημόσια, ήταν πράγματι γενναία.

Στη διάρκεια της εκπομπής του ο Νίκος Χατζηνικολάου, έχοντας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, έκανε την αυτοκριτική και ζήτησε συγνώμη, γιατί όπως πολύ ορθά υπογράμμισε, όσοι εργάζονται κάνουν και λάθη! Ανέφερε συγκεκριμένα:
«Στα τρία χρόνια θετικής δράσης της Real news έχουμε κάνει και λάθη για τα οποία πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Τον κ. Μπέζα τον έχουμε αδικήσει από την εφημερίδα μας και θέλω με αφορμή τα γενέθλια για τα τρία χρόνια από την έκδοσή της, να αποκαταστήσουμε την αδικία ζητώντας συγγνώμη έστω και για ένα από τα λάθη μας. Έχετε τη δημόσια συγγνώμη μου κ. Μπέζα για την αδικία που υποστήκατε από την εφημερίδα μας, με σχόλια που δεν σας ταίριαζαν και που μπορώ τώρα πια να γνωρίζω από το ρεπορτάζ ότι σας έβλαψαν».
Ολόκληρη η ραδιοφωνική συνέντευξη εδώ

http://www.epiruspost.gr/reportaz/paraskinio/10226-2011-11-23-20-22-36.html