Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η απομυθοποίηση του Παπαδήμου ενισχύει την αυτοδυναμία της ΝΔ!




Τελικά ίσως αποδειχθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο που στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου. Κατάφερε να απομυθοποιήσει τους «τεχνοκράτες» και τις «κυβερνήσεις συνεργασίας». Να κλείσει και τα στόματα των …εταίρων που ήθελαν συναινετικά σχήματα.

Η δημοσκόπηση της MRB προσγείωσε με ανώμαλο τρόπο όσους προσπάθησαν να …..αγιοποίησουν τον σωτήρα Παπαδήμο.
Θα θυμάσθε τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα, λίγες μέρες μόνο μετά τον διορισμό του όταν η κοινή γνώμη με ….σταλινικά ποσοστά, στήριζε τον κ. Παπαδήμο και την προοπτική της κυβέρνησής του.
Επιχείρησαν να καλλιεργήσουν ελπίδες που αποδείχθηκαν φρούδες.
Τώρα, προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν για την ανάγκη παράτασης του βίου της κυβέρνησης. Γιατί δεν φτάνει ο χρόνος, ενώ στην ουσία θέλουν να κερδίσει χρόνο το ΠΑΣΟΚ που καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις.

Η ευφορία κράτησε ένα μήνα. Η οργή και η απογοήτευση επανήλθε. Η δυσπιστία ενισχύθηκε. Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει.
Η χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προφανώς υπό το βάρος των δημοσκοπικών ευρημάτων, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει προοπτική.
Η προχθεσινή δήλωση του «εξουθενωμένου» υπουργού Οικονομικών, ότι τα νέα μέτρα πρέπει να τα λάβει κυβέρνηση με νωπή εντολή, έστειλε το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να σηκώσει πλέον το βάρος.
H σύγκρουση Βορίδη – Ραγκούση δείχνει ότι δεν μπορούν να μακροημερεύσουν ετερόκλητα σχήματα, χωρίς να έχει προηγηθεί προγραμματική συμφωνία.
Ο εσωκομματικός πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα, παραλύει ουσιαστικά την κυβέρνηση δεδομένου ότι επίλεκτα στελέχη επιδίδονται σε δελφινομαχίες.
Σ’ αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η … απειλή του κ. Παπαδήμου μέσω του
κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Καψή ότι θα κάνει ανασχηματισμό, την οποία έσπευσε να υποστηρίξειο “λα(γ)ο” κ. Καρατζαφέρης μόνο γέλιο προκαλεί επειδή όλοι γνωρίζουν ότι ένας διορισμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις μόνος, ούτε μπορεί να διαταράξει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες.
Κατά τα άλλα λυπούμεθα πολύ για τον κ. Παπαδήμο που μόνο τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει σε τι πήγε κι έμπλεξε. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει με μια κυβέρνηση ο βασικός κορμός της οποίας (ΠΑΣΟΚ)…αλληλοεξοντώνεται.
Τελικά ίσως αποδειχθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο που στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου. Κατάφερε να απομυθοποιήσει τους «τεχνοκράτες» και τις «κυβερνήσεις συνεργασίας». Να κλείσει και τα στόματα των …εταίρων που ήθελαν συναινετικά σχήματα.
Έτσι καθίσταται ευκολότερος ο στόχος της αυτοδυναμίας…
Αδέξιος Δεξιός
Υ.Γ. Ο καλύτερος κατά την γνώμη μου δείκτης της πορείας προς την αυτοδυναμία στην οποία μπαίνει πλέον η Νέα Δημοκρατία, είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται των πολιτικών αρχηγών στη δημοτικότητα καταγράφοντας ποσοστό 20,1%- υψηλότερο ακόμη και από του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (17,5%).