Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Εθνικιστικές…κορώνες τώρα και από Σ. Μπερίσα – Ε. Ράμα!


«Πυρ ομαδόν» έχουν ανοίξει με ανθελληνικές δηλώσεις τους οι γείτονες Αλβανοί, προκαλώντας ανοιχτά πλέον τη χώρα μας. Επιχειρώντας να εκμεταλλευθούν την δύσκολη κατάσταση την οποία περνά η Ελλάδα, βρίσκουν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν, μιλώντας για… χαμένα εδάφη!
Το χαρακτηριστικό όμως είναι, ότι πρωταγωνιστές σε αυτές τις εθνικιστικές εξάρσεις είναι οι δυο κορυφαίοι πολιτικοί της χώρας ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σοσιαλιστής Έντι Ράμα.

Ενοποίηση…
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πρίστινας σημείωσε ότι «είμαστε ένα έθνος του οποίου τα 130 τελευταία χρόνια απέσπασαν πολύ μεγάλα τμήματα και αυτά δεν ανήκουν πλέον στους Αλβανούς. Η γη ανήκει στους επί ζωής και οι σημερινοί άνθρωποι στα εδάφη αυτά δεν είναι πλέον Αλβανοί. Ανήκουν σε άλλα έθνη», αφήνοντας βεβαίως σαφείς υπαινιγμούς για την Ήπειρο και το περιβόητο όνειρο της «μεγάλης Αλβανίας»!
Μάλιστα, είπε, ότι πρέπει «να βαδίσουμε στην πορεία της Ευρωπαϊκής ένταξης. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ενοποιήσουμε τα πάντα, αλλά δεν μπορούμε να ενώσουμε τις κυβερνήσεις. Είμαστε ένα έθνος με δύο κυβερνήσεις»!

Ο ελληνικός…δάχτυλος!
Στο μεταξύ, ο Μπερίσα αναφέρθηκε και σε ελληνικό… δάχτυλο, ο οποίος «ευθύνεται» για την άνοδο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και όχι του Δυρραχίου! Όπως τόνισε, η έξοδος των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου στο λιμάνι του Δυρραχίου θα ενισχύσει το συγκεκριμένο λιμάνι και θα υποβαθμίσει εκείνο της Θεσσαλονίκης!

Ο Έντι Ράμα…
Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή του στον «Π.Λ.» ο γνωστός Βορειοηπειρώτης Καθηγητής, δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Παναγιώτης Μπάρκας, πρόσφατα ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αντιπολίτευσης στην Αλβανία Έντι Ράμα δήλωσε ξεκάθαρα, ότι «δεν είμαστε φιλελληνικό κόμμα»!
«Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, να παραπέμψει στο Συνταγματικό δικαστήριο της χώρας την διμερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για τα χωρικά ύδατα μεταξύ των δύο χωρών στο Ιόνιο. Κατά τον Ράμα η συμφωνία αυτή παραχωρούσε αδίκως στην Ελλάδα 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα …αλβανικής θάλασσας!» σημειώνει ο Π. Μπάρκας.

Κάτι κινείται…
Στο μεταξύ, παρά τις συνεχείς προκλήσεις των Αλβανών, η έως τώρα απαθής στάση του Υπουργείου Εξωτερικών είχε δημιουργήσει πολύ μεγάλο προβληματισμό σε όλους, ειδικά στην Ήπειρο. Πλέον, υπό τις οδηγίες του Σταύρου Δήμα φαίνεται, ότι επανέρχεται στο προσκήνιο το ελληνικό ενδιαφέρον για τις Αλβανικές προκλήσεις.
Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στη Βουλή έθεσε ζήτημα αξιοπιστίας της πρόσφατης απογραφής που έγινε στην Αλβανία και βέβαια ευχή όλων, ειδικά των Βορειοηπειρωτών, είναι η Ελληνική Κυβέρνηση επιτέλους να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα της Βορείου Ηπείρου και να προστατεύσει τους κατοίκους της από τις ανθελληνικές επιθέσεις των Αλβανών.

http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/9127