Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Θεσπρωτία: Νικητές και ηττημένοι




Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Νομό Θεσπρωτίας μπορεί να περιγραφεί με μία φράση. Ολική επαναφορά του Αντώνη Μπέζα. Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, έχοντας στο...ενεργητικό του τη βαριά ήττα του 2009 έδωσε την πιο σκληρή και πιο σημαντική πολιτική του μάχη. Και την κέρδισε κυριολεκτικά με το σπαθί του!
Ο Κώστας Μπέσης επιχειρήθηκε από πολλούς κύκλους να παρουσιαστεί ως το νέο και πολλά υποσχόμενο πρόσωπο. Ήταν μία υποψηφιότητα που πολλοί γρήγορα ξεφούσκωσε και δεν βρήκε απήχηση στην κοινή γνώμη.
Η Ελένη Πάντου, κόρη του πρώην Δημάρχου Θωμά Πάντου και με θητεία στην αυτοδιοίκηση δεν ήταν σίγουρα μία υποψηφιότητα που προέκυψε από το πουθενά. Όμως δεν μπορούσε να καταφέρει τίποτα περισσότερο από αυτό που τελικά πέτυχε.
Στο ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Κατσούρας επικράτησε πλήρως έναντι των υπολοίπων υποψηφίων του κόμματος αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ακόμη ερείσματα στην τοπική κοινωνία.

Ο Γιάννης Γόγολος, αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας έκανε μία αξιοπρεπή παρουσία όπως και η νεαρή Δήμητρα Κολιογιάννη.
Σε κάθε περίπτωση ο μεγάλος νικητής στο Νομό Θεσπρωτίας είναι ο Αντώνης Μπέζας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τον τόπο μας, δεσμεύομαι ότι θα εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να επαναφέρουμε τη Θεσπρωτία στο δρόμο του μέλλοντος.
Δεν θα αφήσουμε τη Θεσπρωτία στην τύχη της.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
http://www.epiruspost.gr/ekloges-2012/110-ekloges-2012/13058-2012-05-07-21-24-54.html