Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Οι βολεμένοι που νομίζουν ότι το κράτος είναι τσιφλίκι τους
Είναι να απορεί κανείς με κάποιους που δε βλέπουν τι έχει συμβεί και τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα.
Είναι να απορεί κανείς με τους βολεμένους ανθρωπάκους από όλο το πολιτικό φάσμα που θέλουν να συνεχιστεί η λογική του συντεχνιασμού, του βολέματος, της πάρτης μας, ακόμη κι αν καταστρέφεται ο τόπος όλος.
Δεν είναι δυνατό να αυτοκτονούν άνθρωποι από την ανέχεια και ορισμένοι να θέλουν να διατηρήσουν προνόμια, επιδόματα, εξουσίες, θεσούλες, παρωχημένες ιδεοληψίες και ό, τι στραβό υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα.

Κάποια παραδείγματα των τελευταίων ημερών μας κάνουν να πιστεύουμε ότι μια μερίδα του πληθυσμού, ευτυχώς μικρή, ζει στο μικρόκοσμό της και δε θέλει να αλλάξει τίποτε, έστω κι αν η πατρίδα έχει άλλες ανάγκες, κυρίως έχει την ανάγκη να σωθεί.
1. Πριν από μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε ένα πιθανό σκάνδαλο στο ΑΠΘ με τον πρύτανη και άλλους καθηγητές να πηγαίνουν ταξίδι στην Πόλη και κατά σύμπτωση να γίνεται εκεί και ο γάμος της γραμματέως του πρύτανη. Μάλιστα, τα έξοδα χρεώνονται στο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα. Κι ενώ παρεμβαίνει εισαγγελέας και διατάσσει έρευνα, ο κ. Γ. Μυλόπουλος, γνωστός για τις φιλικές σχέσεις του με τον κ. Τσίπρα αντί να απολογηθεί κάνει μηνύσεις στα μέσα ενημέρωσης.
2. Ξέσπασε μια αντιπαράθεση μεταξύ δημοσιογράφων της ΕΡΤ και του διευθυντή του ΓΤ του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη. Αδιάφορο ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Κι όμως, βγαίνει το προεδρείο της διαλυμένης ΕΣΗΕΑ και τα χώνει στον κ. Μουρούτη για παρεμβάσεις, επειδή τόλμησε να πει ότι ο κ. Τσίπρας είχε και έχει ευνοϊκή μεταχείριση στην ΕΡΤ. Όμως, τι να περιμένει κανείς από τον… σύντροφο Τρίμη. Μήπως βγήκε ποτέ να καταγγείλει την Αυγή ή το Κόκκινο που έχουν να πληρώσουν μήνες τους εργαζόμενους ή που δέχονται παρεμβάσεις από το κόμμα;
3. Μια υφυπουργός, διορισμένη από τον κ. Κουβέλη, η κ. Σκοπούλη στο Υγείας, απειλεί με παραιτήσεις αν δεν πάρει την αρμοδιότητα του φαρμάκου. Ασχέτως αν ο σύζυγός της ήταν κάποτε πρόεδρος του ΕΟΦ, η κ. Σκοπούλη ζητά επιτακτικά αρμοδιότητες αλλιώς θα φύγει, λες και δεν είναι προνόμιο του υπουργού σε ποιον θα δώσει και τι. Λες και το υπουργείο είναι λάφυρο κι ο καθένας μπορεί να παίρνει ότι θέλει.
4. Ένας άλλος υφυπουργός της κυβέρνησης (δε θα πούμε όνομα, ξέρει αυτός), στήνει επί ώρες τους δημοσιογράφους κι όταν κάποιος τολμά να του κάνει παρατήρηση τον πετά έξω από το γραφείο του, λες και είναι τσιφλίκι του.
5. Η ΔΑΚΕ, ο Φωτόπουλος και το ΠΑΜΕ για διαφορετικούς λόγους απειλούν με κινητοποιήσεις και εκβιάζουν πολιτικούς χρησιμοποιώντας απίστευτες εκφράσεις. Είχαν μάθει τόσα χρόνια να είναι δικό τους το κράτος, σιγά μην έβαζαν μυαλό.
6. Δάσκαλοι και καθηγητές βγαίνουν και απειλούν ότι θα κλείσουν τα σχολεία γιατί δε δέχονται την αξιολόγηση. Διότι αυτοί ποτέ δεν μπορούν να αξιολογούνται, είναι υπεράνω.
7. Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ. της ΔΕΗ εισπράττουν αφειδώς επιδόματα την ώρα που ζητά αυξήσεις στα τιμολόγια κατά 30%.
8. Όλοι οι κλάδοι του δημοσίου, επίσης, έχουν βγει και ζητούν από τη νέα κυβέρνηση να μην πειραχτούν αυτοί αλλά οι άλλοι. Να καεί ο γείτονας, όχι όμως οι ίδιοι.
9. Μαθαίνουμε, τέλος, ότι δεν έχει τέλος ο συνωστισμός γαλάζιων, πράσινων και ολίγον κόκκινων (από τον Κουβέλη μεριά) στελεχών που συνωστίζονται να γίνουν γενικοί γραμματείς υπουργείων ή να πιάσουν καμιά θεσούλα στο δημόσιο.
Αυτά κι άλλα πολλά, δεκάδες περιστατικά δείχνουν την εξοργιστική εικόνα της άλλης Ελλάδας. Αυτής που δεν έχει αντιληφθεί τι συνέβη μέσα σε 2,5 χρόνια και που βρίσκεται η χώρα τώρα.
Χρειάζεται σκουπόξυλο να τα σαρώσει όλα μου φαίνεται.
Α.Ψ.

http://www.antinews.gr/2012/07/14/170722/