Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΕΛΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;


Η θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα μάλιστα στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, είναι κομβικής σημασίας.
Αναζητείται, επομένως, ένα πρόσωπο το οποίο πρέπει:
- Να διατηρήσει το κόμμα ζωντανό, να ανοίξει αραχνιασμένα γραφεία και να στήσει έναν λειτουργικό κομματικό μηχανισμό.
- Να αναλάβει και να φέρει σε πέρας, με επιτυχία, την ανανέωση του κόμματος τόσο σε επίπεδο στελεχών, όσο κυρίως σε επίπεδο νοοτροπίας και λειτουργίας.


- Να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις διεργασίες που γίνονται στην κοινωνία, ώστε η Ν.Δ. να αποτελέσει τον εκφραστή του νέου και όχι τον απολογητή του παλαιού.
Παράλληλα, ο νέος Γραμματέας πρέπει:
- Να θυμίζει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις του κόμματος και να πιέζει για την υλοποίησή τους.
- Να λειτουργεί ως …κυματοθραύστης των δικαίως ή αδίκως διαμαρτυρομένων για να διαφυλάττει την κομματική ενότητα.
- Να προωθεί όχι μόνο στην κομματική βάση, αλλά και στην ελληνική κοινωνία τα θετικά της κυβέρνησης.
- Να παρεμβαίνει με προτάσεις και ιδέες (και την αναγκαία δημιουργική κριτική) γιατί το κόμμα έχει υποχρέωση να στηρίζει την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει. Όμως, αυτή η κυβέρνηση δεν αποτελεί μια κυβέρνηση της ΝΔ, και οι αναγκαίοι συμβιβασμοί είναι αναπόφευκτοι, αρκεί να μην έρχονται σε αντίθεση με θεμελιώδεις αρχές και προγραμματικές διακηρύξεις της ΝΔ.
Επιπλέον ο νέος Γραμματέας της ΝΔ πρέπει:
- Να είναι ένα άφθαρτο πολιτικό πρόσωπο, που δεν έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του, ούτε οφείλει να απολογείται για πράξεις ή παραλείψεις του.
- Να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του «όλου» της Νέας Δημοκρατίας και να μην φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε εκφραστή …διαμαρτυρομένων ή να ηγηθεί εσωκομματικών τάσεων.
- Να γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και να διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία
Κατά τη γνώμη μας, ο καταλληλότερος υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα είναι ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης, γιατί:
- Είναι αρκετά έμπειρος, για να μην αρχίσει από την αρχή και σχετικά νέος για να σηματοδοτήσει και να εκφράσει το καινούργιο.
- Η εκλογή του θα προσφέρει δυναμισμό και ορμή στην παράταξη γιατί ακόμα και εκείνοι που διαφωνούν μαζί του, αναγνωρίζουν την μαχητικότητά του.
- Η υποψηφιότητα του αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη ενωτική πρόταση και στο πρόσωπό του μπορούν να συμφωνήσουν όλοι.
- Διαχρονικά εκφράζει τις υγιείς δυνάμεις της παράταξης. Αντιτάχθηκε με πάθος στα γνωστά κέντρα και παράκεντρα του συστήματος. Πλήρωσε και το σχετικό τίμημα. Παρ’ όλα αυτά όχι μόνο δεν υπέστειλε τη σημαία, αλλά συνεχίσει με την ίδια μαχητικότητα.
- Έχει το επικοινωνιακό χάρισμα, την αποφασιστικότητα, τη δύναμη του λόγου, τις ιδέες, αλλά και τις γνώσεις για να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας με κοινωνικά στρώματα και ομάδες που απέχουν απ’ αυτό που λέγεται «πολιτικός βίος» της χώρας.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θέλει ένα πατριωτικό κόμμα. Υπερασπίζεται, μετά πάθους, τη ριζική αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος μέσω μιας Συντακτικής μεταρρύθμισης. Πιστεύει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό.
Σε μια περίοδο που πολλά κρίνονται στην πατρίδα μας, η πολιτική έχει απαξιωθεί στη συνείδηση του πολίτη και οι πολιτικοί βρίσκονται στο στόχαστρο, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, αντί να γκρινιάζει γιατί δεν πήρε κυβερνητικά αξιώματα, έχει την «κουζουλάδα» να θέλει να αναμιχθεί με τα εσωκομματικά!
Η Ν.Δ. στην παρούσα συγκυρία δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο Γραμματέα.
Και ο Πρωθυπουργός μπορεί να είναι βέβαιος, ότι με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη θα έχει ήσυχο το κεφάλι του ότι το κόμμα θα είναι αξιόμαχο ανά πάσα στιγμή, αλλά και θα του υπενθυμίζει καθημερινά το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
http://www.antinews.gr/2012/08/29/176712/