Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΚΛΙΜΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΉΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ


ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Χολωμένοι και δυσαρεστημένοι με τη στάση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος φέρονται πολλοί Βορειοηπειρώτες, που της καταλογίζουν απουσία θέσεων και προτάσεων για τα προβλήματα της περιοχής τους.
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι διαμαρτυρίες, με την Πανηπειρωτική πάντως να μην έχει πάρει, μέχρι σήμερα, κάποια συγκεκριμένη θέση, πάνω στο θέμα.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγραψε η έγκυρη Βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα borioipi¬ro¬tis.blogspot.com. «Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τα τελευταία χρόνια δεν πήρε ποτέ θέση για κάποιο θέμα που αφορά το Βορειοηπειρωτικό, ενώ παρεμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε άλλα πολιτικοκοινωνικά θέματα. Δεν συμμετέχει σε αυτή κάποιος βορειοηπειρωτικός φορέας, ενώ μόλις πριν από κάποιους μήνες ανακοινώθηκε ότι μπορούν να συμμετέχουν και βορειοηπειρωτικοί φορείς».


Μάλιστα, αναφέρεται ότι οι πολιτικοί της Ηπείρου ως προς το Βορειοηπειρωτικό διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: «Στους αδιάφορους και τους παρεξηγημένους, ενώ στην αριστερά υπάρχουν και εχθρικές τάσεις (για ιστορικούς λόγους). Φωτεινή εξαίρεση στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Παντούλας, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συχνή παρουσία στο χώρο μας του ανερχόμενου στο (κατερχόμενο) ΠΑΣΟΚ Κώστα Πανταζή».

Η επιστολή…
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενείται και επιστολή αναγνώστη (του Βορειοηπειρώτη Γρ. Γκιζέλη) για τη στάση της Πανηπειρωτικής στο Βορειοηπειρωτικό θέμα.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη επιστολή γίνεται λόγος για την αλλαγή στο καταστατικό της Πανηπειρωτικής σε ό, τι αφορά τη Βόρειο Ήπειρο. Το καταστατικό τροποποιήθηκε, ώστε –σύμφωνα με την επιστολή- να μην γίνεται αναφορά περί Βορείου Ηπείρου και του όποιου σκοπού αναφερόταν το παλαιό καταστατικό της ΠΣΕ.
***
Μπορεί πράγματι κάποιοι να είναι δυσαρεστημένοι από τη στάση της Πανηπειρωτικής στο θέμα της Βορείου Ηπείρου, όμως και οι δυο πλευρές οφείλουν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να λύσουν κάθε παρεξήγηση που μπορεί να έχει υπάρξει.
Άλλωστε, η πολυετής παρουσία της Πανηπειρωτικής στα θέματα των αποδήμων και όχι μόνο Ηπειρωτών, αποτελεί εγγύηση για την δημιουργία ενός σοβαρού διαλόγου. Σε τόσο δύσκολες εποχές, καλό είναι να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και ειδικά στην πολύπαθη περιοχή μας ο ένας να βοηθάει τον άλλο, για να βγουν όσο το δυνατόν αλώβητοι από την κρίση…

http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/15061