Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο ΑΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κ. Απόστολος Οικονόμου εξελέγη σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ηπείρου για την νέα Περιφερειακή περίοδο.
Ο κ. Οικονόμου διετέλεσε επίσης Συμπαραστάτης μέχρι και την 31η Αυγούστου 2014, με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως είπε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, να είναι μια από τις ελάχιστες που είχαν καταφέρει να προχωρήσουν το θεσμό την προηγούμενη περίοδο.


Η εκλογή του κ. Απ. Οικονόμου, έγινε με την πρώτη ψηφοφορία, κατά την οποία συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, λαμβάνοντας 34 ψήφους επί 48 παρόντων και επί 44 τελικώς ψηφισάντων.
Υποψηφιότητα είχαν θέσει επίσης οι κ.κ. Αθανάσιος Παππάς, Τρύφων Βάσιος, Αλεξάνδρα Στράτη - Βάντζου και Δημήτριος Καλτσής.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Απ. Οικονόμου, απευθυνόμενος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, είπε τα εξής:

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή και τη δυνατότητα να ασκήσω τα καθήκοντά μου σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Ως Συμπαραστάτης του Πολίτη θα υπερασπιστώ του πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, προσπαθώντας να καταπολεμήσουμε θέματα κακοδιοίκησης και γραφειοκρατίας με γνώμονα πάντοτε την τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους των υπηρεσιών και των οργάνων διοίκησης, με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση".