Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ελληνοαλβανικό σχολείο λειτουργεί στο Αργυρόκαστρο


Δίγλωσσο (Ελληνοαλβανικό) ιδιωτικό Οκτατάξιο Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργήσει από την φετινή σχολική χρονιά στο Αργυρόκαστρο η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Το Δημοτικό ήταν το μόνο κενό στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης» της Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς λειτουργούσαν Νηπιαγωγεία, Τεταρτάξιο Ενιαίο Εκκλησιαστικό Λύκειο, Τεχνικό Λύκειο και ΙΕΚ.

Το Δημοτικό Σχολείο, το οποίο θα απορροφά τα παιδάκια των Νηπιαγωγείων της Εκκλησίας, σκοπό έχει να κατευθύνει τις παιδικές ψυχές σε ό,τι υψηλό, άγιο, χριστιανικό. Θα στεγαστεί προσωρινά στο κτίριο του Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου και ήδη έχει στελεχωθεί κατάλληλα. Αρχικά θα λειτουργήσει η πρώτη τάξη και σταδιακά θα δημιουργηθούν και οι υπόλοιπες τάξεις. Ήδη έχει στελεχωθεί κατάλληλα και θα το διευθύνει έμπειρη εκπαιδευτικός αποσπασμένη από την Ελλάδα (Βορειοηπειρωτικής καταγωγής).

Η ίδρυση Δημοτικού Σχολείου από την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας υπήρξε αίτημα Ορθόδοξων γονέων και νηπιαγωγών προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ο οποίος ικανοποίησε την επιθυμία τους.