Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Αντώνης Μπέζας ολοκλήρωσε την επίσκεψη εργασίας του στις ΗΠΑ


Στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπέζας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό για την καταπολέμηση χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του οικονομικού εγκλήματος κ. Στιούαρτ Λέβι και το βοηθό Υφυπουργό κ. Πάτρικ Ο’ Μπράιαν, καθώς και με τον Γενικό Επιθεωρητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών (TIGTA) κ. Τζόρτζ Ράσελ. Παράλληλα, είχε επαφές με ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF), με ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη της TIGTA, της φορολογικής διοίκησης του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και της αντίστοιχης με την ΥΠΕΕ αμερικανικής υπηρεσίας (IRS- Criminal Investigation Department).
Στις συναντήσεις του ο κ. Μπέζας ενημερώθηκε για τη δομή και τις δυνατότητες του αμερικανικού φορολογικού συστήματος, για τις μεθόδους που εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, καθώς και για την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.
Ο κ. Μπέζας στη Νέα Υόρκη μίλησε σε απόδημους Ηπειρώτες στο «Ηπειρώτικο Σπίτι» στην Αστόρια, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι « η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ισχυρές αντιστάσεις στη διεθνή οικονομική κρίση και αυτό οφείλεται στις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουμε προωθήσει από το 2004 και μετά. Παρ’ όλα αυτά παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για την περαιτέρω θωράκιση της εθνικής οικονομίας ». Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην αναπτυξιακή πορεία της Ηπείρου και στη συνεισφορά των ομογενών μας στην προάσπιση και την προβολή των εθνικών θεμάτων στις ΗΠΑ.
Επίσης ο κ. Μπέζας κατά την παραμονή του, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο στην Ουάσιγκτον και είχε συναντήσεις στο Κογκρέσο με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές Γκας Μπιλλιράκη, Τζον Σαρμπάνη και Ζαχαρία Σπέις.