Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Συνέδριο για την Ελληνο-Αλβανική ενεργειακή συνεργασία

Συνέδριο με θέμα την Ελληνο-Αλβανική συνεργασία στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009, το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στα Τίρανα.
Ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου, το οποίο οργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνο-Αλβανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (GACCI) είναι η εξέταση των δυνατοτήτων για διεύρυνση της συνεργασίας και την υλοποίηση Ελληνικών επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα στην γείτονα χώρα.
Η διμερής αυτή Ελληνο-Αλβανική αυτή συνάντηση οργανώνεται υπό την αιγίδα και με την ενεργό συμμετοχή των δύο κυβερνήσεων. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Αλβανός υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας κ. Genc Ruli ενώ από Ελληνικής πλευράς θα υπάρξει εκπροσώπηση του υπουργείου Ανάπτυξης σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο. Κύριος χορηγός του συνεδρίου είναι η ΔΕΗ ενώ μεταξύ των άλλων χορηγών και υποστηρικτών του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται ελληνικές εταιρείες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.
Μεταξύ των κυρίων ομιλητών του Συνεδρίου περιλαμβάνονται οι: κ. Κων/νος Μανιατόπουλος, Πρόεδρος του ΙΕΝΕ, κ. Μανώλης Ζαρογιαννόπουλος, Γενικός Γραμματεάς του Ελληνο - Αλβανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο κ. Ευάγγελος Λεκατσάς, Πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ, ο κ. Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Δ/ντής Στρατηγικής και Προγραμματισμού ΔΕΗ, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Γενικός Δ/ντής ΙΕΝΕ, ο κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής των ΑΠΕ του ΙΕΝΕ και αρκετοί άλλοι. Εξ' άλλου από Αλβανικής πλευράς θα συμμετέχουν οι: κ. Neritan Alibali, Υφυπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας, κ. Gjergi Bojaxhi, Γενικός Δ/ντής της Αλβανικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού, κ. Stavri Dhima, Γεωφυσικός, Ανώτερο Στέλεχος του Υπουργείου Ενέργειας, κ. Milo Kuneshka, Γενικός Δ/ντής του Αλβανικού Οργανισμού Φυσικών Πόρων κ.α.

ΑΠΕ