Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Συλλήψεις και ξύλο σε βορειοηπειρώτες από τα Αλβανικά ΜΑΤ


Email από το blog του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ.Παπαθεμελή.


Χαράματα Παρασκευής επέλεξε η κυβέρνηση Μπερίσα με εκατοντάδες Αλβανούς ΜΑΤατζήδες, να προχωρήσει σε συλλήψεις, φυλακίσεις και προπηλακισμούς, τους για δύο τώρα μήνες αγωνιζόμενους κατοίκους της Νίβιτσας.

Με μια άθλια επιχείρηση γκανγκστερικού τύπου, η αλβανική αστυνομία, άνοιξε με άγρια χρήση βίας τον δρόμο που είχαν στήσει το μπλόκο τους οι Έλληνες της περιοχής, για να προστατέψουν τις ιδιοκτησίες τους στην παραλιακή ζώνη της Κακομέας. Συλλαμβάνοντας 14 ακόμη διαδηλωτές και οδηγώντας τους χωρίς καμία κατηγορία στις φυλακές όπως εξάλλου έκαναν και με τους προηγούμενους 4 Νιβιτσιώτες που ακόμη παραμένουν στις φυλακές χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Για να μπορέσουν έτσι να περάσουν τα μηχανήματα της εταιρίας Riviera, - συμφερόντων της κόρης του Μπερίσα όπως επιβεβαιώνει ο αλβανικός τύπος και να συνεχίσουν με τη βία και χωρίς καμία νομιμοποίηση, την δήμευση των κτημάτων των Βορειοηπειρωτών.

Από το πρωί της Παρασκευής η Δημοκρατική Αναγέννηση ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον αρμόδιο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θόδωρο Κασίμη. Ωστόσο, παρόλο ότι το γραφείο του κ. Κασίμη ήταν ενήμερο πλήρως για τα τεκτενόμενα στη Νίβιτσα, καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από την πλευρά του, για ενημέρωση έστω του Προέδρου του κόμματος κ. Στέλιου Παπαθεμελή.

Η Δημοκρατική αναγέννηση καλεί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για μια ακόμη φορά, να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου και να καλέσει ΑΜΕΣΩΣ τον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα για να δοθούν εξηγήσεις.

GREECE-SALONIKA.blogspot.com