Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Κομματική φιέστα η εκδήλωση για το βιβλίο Κ. Σκανδαλίδη


«Στριμώχθηκαν» πρωτοκλασάτα, και κάθε άλλης κομματικής βαθμίδας στελέχη του ΠΑΣΟΚ απʼ ολόκληρη την Ήπειρο, ακόμη και Δήμαρχοι(!), προχθές στο «Du Lac», κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Σκανδαλίδη «Κυβερνώσα Αριστερά», δηλώνοντας «παρών» στην πορεία, όπως υποθέτουν, του ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία.
Βλέποντας το κόμμα τους να κερδίζει στις δημοσκοπήσεις (αν και συνεχώς μικραίνει το άνοιγμα της ψαλίδας με τη Ν.Δ.), θέλησαν τα στελέχη αυτά να εκμεταλλευτούν την περίσταση και να δείξουν πως είναι ενεργητικά δραστήρια.
Η συσπείρωση, λοιπόν, που εμφανίστηκε προχθές στα Ηπειρωτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ιδεολογικά κίνητρα, αλλά είναι συγκυριακή. Επιπλέον δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι… έτρεξαν στην εκδήλωση λιγότερο για να ακούσουν τους πολιτικούς προβληματισμούς του Κ. Σκανδαλίδη και περισσότερο για να προβάλλουν τους ίδιους τους εαυτούς τους!
Για μια «κυβερνώσα Αριστερά», αυτός άλλωστε είναι και ο τίτλος του βιβλίου του - έκανε λόγο στην ομιλία του το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων ο κ. Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι «είναι ώρα να πάμε από τον άγονο δικομματισμό στο γόνιμο διπολισμό ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά, με κεντρικό κορμό το ΠΑΣΟΚ και με το πρόγραμμα μίας κυβερνώσας Αριστεράς». Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως μόνο το συλλογικό και δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ μπορεί να χαράξει μια ελπιδοφόρα προοδευτική στρατηγική, προκειμένου να καταστεί η προοδευτική δύναμη διακυβέρνηση του τόπου.Ακόμη υπογράμμισε πως «υπάρχουν δυνατότητες για συνεργασίες. Κάθε μεγάλο κόμμα παλεύει για την αυτοδυναμία του. Όμως, πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι η νέα πολιτική εποχή είναι κάπως υποχρεωτική. Ο δικομματισμός σε ένα μεγάλο βαθμό εξάντλησε τα όριά του. Εγώ πιστεύω στην συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων που μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα στον τόπο. Κυβερνώσα αριστερά χρειάζεται να αλλάξει τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ πάει για νίκη στις εκλογές. Θα νικήσει στις εκλογές. Θα ζητήσει συμπαράταξη ανεξάρτητα από αυτοδυναμία ή όχι. Θα ζητήσει συμπαράταξη, με τις δυνάμεις που μπορούν να το βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση και αν οι δυνάμεις αυτές σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα ανοίξει μια άλλη εποχή για το τόπο».