Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

«Παίζεται» η παραμονή Πανοζάχου στην Ήπειρο!


Ο ανασχηματισμός έγινε, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς της Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ και το επιτελείο της κυβέρνησης βλέπει ότι οι αλλαγές που φαίνεται πως επηρέασαν την κοινή γνώμη, καλό θα ήταν να επεκταθούν σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Ήδη οι νέοι υπουργοί έχουν ζητήσει τις παραιτήσεις των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων τους, αλλάζουν και οι διοικητές των ΔΕΚΟ, αλλά και μεγάλων δημοσίων οργανισμών και ίσως οι αλλαγές προχωρήσουν και στους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών, καθώς κρίνεται ότι ορισμένοι δεν παρήγαγαν έργο. Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση σκέφτονται πως θα αλλάξουν το κλίμα υπέρ τους σε τοπικό επίπεδο, ενώ επικρατεί και η άποψη ότι πρόσωπα που έχουν παραμείνει πολύ καιρό στις ίδιες θέσεις, ίσως είναι ευκαιρία να απομακρυνθούν προκειμένου να περάσει και στις τοπικές κοινωνίες το μήνυμα των σαρωτικών αλλαγών.

Σε πολλές άλλωστε Περιφέρειες έχουν καταγραφεί συγκρούσεις των κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως στα Ιωάννινα, κάτι που καταγράφεται αρνητικά στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τη Ρηγίλλης ειδικά, όταν οι συγκρούσεις αυτές αφορούν σε πρόσωπα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα. Στόχος είναι η αλλαγή του κλίματος και η ανανέωση όλου του κρατικού μηχανισμού και των στελεχών που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις που απασχόλησαν τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη.