Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Προωθείται η μελέτη για τον δρόμο Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας

..............................................................................
Ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής στην Ήπειρο και ειδικότερα στο Νομό Θεσπρωτίας, προωθεί η Κυβέρνηση. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, στη διάρκεια επίσκεψής που πραγματοποίησε στο Τελωνείο Μαυροματίου (φωτό), βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η σχετική μελέτη.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο, παρουσία του Υπουργού κ. Γ. Σουφλιά και με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, προκειμένου να δρομολογηθεί το σημαντικό αυτό έργο για τη Θεσπρωτία, αλλά και για ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κίνηση το φετινό Πάσχα από το Τελωνείο Μαυροματίου ήταν κατά 40% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάγκη αναβάθμισης του οδικού άξονα αυτού, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατασκευή του δρόμου Μαυρομάτι – Κονίσπολη – Αγ. Σαράντα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα.