Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Δεν κάλυψαν έξοδα μετακίνησης για να παραλάβουν το 1ο Βραβείο!


Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, δεν μπόρεσαν να παραλάβουν το 1ο πανελλήνιο βραβείο που κέρδισαν από Ευρωπαϊκό Οργανισμό, για πρωτότυπη έρευνά τους με θέμα το Κυκλοφοριακό, επειδή ο Δήμος δεν τους κάλυψε, παρά την υπόσχεσή του, τα έξοδα για να μεταβούν στην Αθήνα!

Οι μαθητές εκπόνησαν, εργαζόμενοι εντατικά και συστηματικά επί τρεις ολόκληρους μήνες, έρευνα για το Κυκλοφοριακό και συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία, ανάμεσα σε 45 σχολεία 27 πόλεων της Ελλάδας. Το έπαθλο, που αντιστοιχεί με φιλοξενία στις Βρυξέλλες από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δόθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «ΕCOMOBILITY» που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Μεταφορών και Εμπορικής Ναυτιλίας.
Έλα, όμως, που οι μαθητές δεν κατόρθωσαν, παρʼ ότι το ήθελαν πολύ, να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να παραλάβουν το βραβείο τους, στην ειδική τελετή που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών, γιατί ο Δήμος Ηγουμενίτσας αδιαφόρησε και δεν τους έβαλε τα εισιτήρια! Είναι δυνατόν θα αναρωτηθείτε; Και, όμως, είναι… Βέβαια έσπευσαν εκ των υστέρων κάποιοι να τους τιμήσουν, αλλά το ατόπημα είχε γίνει!
Σε επιστολή του προς τον τοπικό Τύπο της Θεσπρωτίας, γονέας ενός από τους μαθητές που ετοίμασαν την εργασία επισημαίνει: «…Αθετήθηκε η υπόσχεση που δόθηκε στην ερευνητική ομάδα για κάλυψη των εξόδων μετακίνησής της στην Αθήνα. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν ενδιαφέρθηκε κανείς μέχρι σήμερα για το περιεχόμενο της εργασίας των μαθητών. Ούτε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ούτε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, ούτε και η Τροχαία Ηγουμενίτσας. Φαίνεται πως έχουν άλλες προτεραιότητες».
Και καταλήγει ο γονέας: «Οι γονείς των μαθητών καμαρώνουμε αυτά τα παιδιά, νιώθουμε περήφανοι για την επιτυχία τους και θεωρούμε ότι η πίκρα με την οποία τους πότισαν οι ενήλικοι, βοηθάει να ωριμάσουν περισσότερο».