Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας


Διατυπώνοντας βαρύτατες κατηγορίες για το Νομάρχη Θεσπρωτίας και αφήνοντας ακόμη περισσότερα υπονοούμενα, χωρίς να δίνει όμως τα ανάλογα στοιχεία, ο κ. Θωμάς Δήμας υπέβαλλε την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Θωμάς Δήμας, είχε εκλεγεί Νομαρχιακός Σύμβουλος με την παράταξη του Νομάρχη Βασίλη Γιόγιακα και κατά το 2007 ασκούσε χρέη Αντινομάρχη. Τον Ιανουάριο του 2008, υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σεβόμενος όπως είχε αναφέρει τότε την προσωπική και πολιτική του πορεία.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑ
Πριν υποβάλλει την παραίτησή του, στα όργανα του κόμματος, ο κ. Δήμας την ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης, συνοδεύοντάς την από μία γενικόλογο δήλωση. «Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και από την θέση του Αντινομάρχη με λύπη μου διαπίστωσα ότι ο Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, σε πολλές περιπτώσεις ασκούσε τα καθήκοντά του εκτός των ορίων της χρηστής διοίκησης, καταργώντας κάθε έννοια νομιμότητας....
Από την θέση μου ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας όφειλα να ενημερώσω το κόμμα ότι κάθε μέρα που περνάει και ο Νομάρχης παρέμενε στην θέση του προκαλούσε ζημιά στην παράταξη και σε όλους ανεξαιρέτως τους εκπροσώπους της στην Θεσπρωτία. Θέλω να πιστεύω ότι η παραπάνω αναφορά από τα έδρανα της Βουλής θα επισπεύσει τις διαδικασίες και θα χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση....
Εν όψει των ευρωεκλογών δεν μπορώ να συνυπάρξω στα όργανα με ανθρώπους που δεν υπηρετούν τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. Παραμένω στην παράταξη αλλά παραιτούμαι από την θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Δήμας.
Ο κ. Δήμας αρνήθηκε να δώσει στην δημοσιότητα οποιοδήποτε στοιχείο που θα τεκμηρίωνε τους ισχυρισμούς του περί κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στην Νομαρχία, επικαλούμενος την δικαστική διερεύνηση.( Στις 20 Φεβρουαρίου 2008 ο κ. Δήμας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, στην Εισαγγελία Αθηνών)
Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας πληροφορήθηκε τις «καταγγελίες» στο Σούλι όπου βρίσκονταν με κλιμάκιο του ΚΑΣ και αναμένεται να δώσει πλήρεις και ολοκληρωμένες απαντήσεις.