Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Τι είναι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ»;

.
Διαβάσαμε στο antinews


«Το σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας, ενδυνάμωσης και κυρίως διατήρησης στη ζωή ενός εξουσιαστικού μηχανισμού, σε ανώτερο και πολύ περισσότερο διευρυμένο επίπεδο από το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα.

Στόχος η προοπτική της μόνιμης παραμονής στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, ανεξάρτητα από την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι του συστήματος διαχειρίζονται τους πόρους της οικονομίας τόσο στο Δημόσιο άλλα και στον Ιδιωτικό τομέα, με κυρίαρχο σκοπό την εξυπηρέτηση των φιλικών δυνάμεων προς αυτό. Το φαινόμενο έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για όλους, είναι μία μηχανή που συνεχώς προσθέτει νέα γρανάζια, μικρά και μεγάλα στο σώμα της.

Το σύστημα επιτρέπει να συνεχίζονται φιλικές πολιτικές, να ακυρώνονται άλλες πολιτικές και κυρίως να χορεύει σαν κλοτσοσκούφι την εκάστοτε μη φιλική κυβέρνηση.

Εφόσον όμως μία εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να τα βάλει μαζί του, τότε no problem. Ο χρόνος δουλεύει σε όφελος του συστήματος και κάποια στιγμή θα ξαναπάρει και την κυβέρνηση, καλή ώρα όπως φαίνεται αυτό τον καιρό...»

«...Η λειτουργία του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» δεν διαφέρει σε πολλά από τα αυταρχικά καθεστώτα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, έχει όμως σαφώς μεγαλύτερη διαχειριστική ευελιξία, ενσωματώνει ασύγκριτα περισσότερο στελεχιακό δυναμικό και ωφελημένους σε σχέση με τα ΚΚ και δεν διακατέχεται από ιδεοληψίες.

Διακηρύσσει πίστη σε όλα τα ιδεολογικά συστήματα και δεν πιστεύει σε κανένα, απλά τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τις εποχές (market oriended).»
.
(Συνεχίζεται)
.