Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Ηγουμενίτσα

.....................................................
Στην εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με θέμα « Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία» και κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή Α΄ Αθηνών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου στην Ηγουμενίτσα, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.

Στο χαιρετισμό του κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Ο Γιώργος Αλογοσκούφης στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, στα πέντε χρόνια που θήτευσε ως Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, προώθησε σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Με επιστημονική τεκμηρίωση, έχοντας διεθνή εμπειρία και με ξεκάθαρη πολιτική σκέψη και στόχευση. Προώθησε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με αρχές και αξίες και αψηφώντας το πολιτικό κόστος.
Η πλήρης αποκρατικοποίηση της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας, η στρατηγική συμφωνία της Deutche Telecom με τον ΟΤΕ, το νέο θεσμικό πλαίσιο για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, η φορολογική μεταρρύθμιση με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στο εισόδημα και την περιουσία, ο νέος επενδυτικός νόμος, ο θεσμός των ΣΔΙΤ και γενικά οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας την περίοδο 2004-2008, φέρουν τη δική του σφραγίδα.
Ασφαλώς και υπήρξαν παραλείψεις στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής την τελευταία πενταετία. Ασφαλώς και η οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη έφερε στην επιφάνεια τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, που είναι τα δημόσια οικονομικά και η χαμηλή ανταγωνιστικότητα. Ο κάθε καλόπιστος όμως κριτής αναγνωρίζει ότι εάν δεν υπήρχε η επιτυχημένη οικονομική πολιτική και η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια, οι επιπτώσεις της κρίσης σήμερα στη χώρα μας θα ήταν δυσβάσταχτες ».

Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Αλογοσκούφη στην Ηγουμενίτσα με θέμα
«Οι Διεθνείς Οικονομικές Εξελίξεις & οι Επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία»
εδώ