Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Εκδήλωση Ετεροδημοτών Θεσπρωτίας της ΝΔ για τις ευρωεκλογές


Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Ετεροδημοτών Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 2 Ιουνίου στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial, με ομιλητές τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα και την επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Δημητρίου.

Στην ομιλία του ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ένας σύντομος απολογισμός του έργου που έχει γίνει στη Θεσπρωτία τα προηγούμενα πέντε χρόνια, αποδεικνύει την τεράστια δουλειά έχει γίνει:

● Με τη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου, ως πλήρους Τελωνείου διέλευσης εμπορευμάτων και του νέου Τελωνείου στον Αμπελώνα (Πόβλα).

● Με έργα στον τομέα της Παιδείας, όπως το νέο Σχολικό Κέντρο Παραμυθιάς, το Β΄ Ενιαίο Λύκειο Ηγουμενίτσας, ο νέος κρατικός Παιδικός Σταθμός στην Ηγουμενίτσα.

● Με έργα στον τομέα της Υγείας, όπως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ και η επέκταση του Νοσοκομείου Φιλιατών προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ.

● Με έργα στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, όπως το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, η κατασκευή υπαίθριου Θεάτρου στην Ηγουμενίτσα, η αναβάθμιση των Γηπέδων στην Πέρδικα και το Καρβουνάρι.

● Με έργα στον Αγροτικό τομέα, όπως το Αρδευτικό του Μαργαριτίου, της Ελαίας Φιλιατών και της Χότχοβας στην Παραμυθιά.

● Με την κατασκευή μέσω του ΕΣΟΑΒ, του οδικού άξονα που θα συνδέει τη Σαγιάδα με την Κονίσπολη και τους Αγίους Σαράντα (το έργο έχει προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ), καθώς και άλλων μεγάλων έργων, όπως η νέα Γέφυρα της Γλυκής και ο κάθετος στην Εγνατία Οδό Άξονας από το Καρτέρι στο Βασιλικό, που χρηματοδοτούνται από το Interreg.

● Με την ένταξη των ορεινών περιοχών της Μουργκάνας, της Παραμυθιάς και του Σουλίου στο Πρόγραμμα Πίνδος, υλοποιούνται έργα 11 εκατ. ευρώ, όπως ο οδικός άξονας Αγ. Κυριακή – Κουκλιοί στο Σούλι, η ανάδειξη Μοναστηριών όπως στην Καμίτσιανη και στην Αγ. Μαρίνα στη Μουργκάνα, με βελτιώσεις δρόμων όπως η βελτίωση του δρόμου Σαλονίκη – Ελαταριά.

Στη στείρα άρνηση της Αντιπολίτευσης, απαντάμε υπεύθυνα και ρεαλιστικά. Τα έργα που έγιναν την προηγούμενη πενταετία, μαζί με εκείνα που έχουν δρομολογηθεί, είναι η πιο δυνατή απάντηση σε αυτούς που μηδενίζουν τα πάντα. Σε αυτούς που ανεύθυνα αρνούνται να δουν την πραγματικότητα.

● Το επόμενο διάστημα δημοπρατούνται οι νέες Εργατικές Κατοικίες στον Παραπόταμο, το νέο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στην Ηγουμενίτσα, η επέκταση του Γηροκομείου Φιλιατών.

● Ξεκινούν τη λειτουργία τους το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στους Φιλιάτες και το νέο Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.

● Προκηρύσσεται η μελέτη για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας.

● Δημοπρατείται η αναβάθμιση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας στο τμήμα από τον κόμβο Καρτερίου ως τον κόμβο της Πάργας.

● Πέντε (5) έργα συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ που έχουν ενταχθεί σε ΣΔΙΤ, όπως το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, πρόκειται να υλοποιηθούν στη Θεσπρωτία.

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Στα προηγούμενα πέντε χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα και προετοιμάστηκαν τα επόμενα. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα του παρελθόντος και θέσαμε νέες προτεραιότητες. Η Θεσπρωτία αλλάζει! Η Θεσπρωτία προχωράει με γρήγορους ρυθμούς! Στα λόγια των άλλων, απαντούμε με έργα ».

«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ- και δεν αρνούμαστε και σήμερα- ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες. Δεν είμαστε οπαδοί της εικονικής πραγματικότητας. Δεν επιδιώκουμε ωραιοποιήσεις, που συνιστούν εφησυχασμό, αδράνεια και απραξία.

Εμείς όμως δεν αφήσαμε έργα χωρίς χρηματοδότηση. Εμείς δεν εγκαταλείψαμε τους αγρότες. Δεν εγκαταλείψαμε τα χωριά μας στη Μουργκάνα και το Σούλι, και ούτε πρόκειται να τα εγκαταλείψουμε ποτέ, όπως διαδίδουν με σκοπιμότητα κάποιοι. Εμείς δεν κάναμε τη Θεσπρωτία μονοεδρική περιφέρεια. Αυτές δεν είναι ευθύνες δικές μας, είναι ευθύνες αυτών που κυβέρνησαν στο παρελθόν.

Υπάρχουν μόνο λίγες ημέρες μπροστά μας μέχρι της ευρωεκλογές. Σε αυτές τις ημέρες που απομένουν, βγείτε και μιλήστε για το έργο μας. Μιλήστε με αυτοπεποίθηση. Μιλήστε με σιγουριά και αισιοδοξία. Μιλήστε και οι Βορειοηπειρώτες συμπατριώτες μας, στους οποίους αυτή η Κυβέρνηση έδωσε ελληνική υπηκοότητα. Έδωσε για πρώτη φορά βιβλία στα ελληνικά σχολεία της μειονότητας.

Το έργο μας πηγαίνει την πατρίδα μπροστά. Είναι έργο που πηγαίνει τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο μπροστά. Είναι έργο σε όλους τους τομείς. Είναι πολιτική αποτελέσματος. Αυτή είναι η πολιτική της Παράταξής μας. Αυτή είναι η πολιτική του Κώστα Καραμανλή ».

Η κ. Μαριέττα Γιαννάκου στην ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε:

« Η υπόθεση Ευρωπαϊκές εκλογές είναι μια μοναδική ευκαιρία για να αντιληφθεί καλύτερα ο κόσμος και να αποκτήσει δημόσιο αίσθημα γύρω από τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να δει τις νέες εξελίξεις μέσα στην ΕΕ και να πληροφορηθεί τα σχετικά.

Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στην μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκουν και 13 αρχηγοί κρατών και Κυβερνήσεων. Το ΕΛΚ αναμένεται να αυξηθεί, σε ποσοστά και αριθμό βουλευτών, ενώ η Σοσιαλιστική Ομάδα αναμένεται να μειωθεί, σε ποσοστά και αριθμό βουλευτών, από τις έρευνες που έχει κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό σημαίνει ότι έχει τεράστια σημασία ο αριθμός των βουλευτών της ΝΔ που θα είναι στο ΕΛΚ, γιατί έτσι θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάποιες θέσεις οι οποίες κατανέμονται με κάποιο συγκεκριμένο σύστημα. Οι θέσεις αυτές έχουν σημασία την ώρα της κρίσεως, δηλαδή την ώρα των αποφάσεων, ώστε να έχουμε κάποια πόστα εκτός από αυτό που έχει ο επικεφαλής της ομάδος που συμμετέχει στο λεγόμενο Γραφείο (bureau) της ομάδος.

Άκουσα τον κ. Παπανδρέου να λέει περί Νεοσυντηρητισμού, αυτό είναι μια κασέτα- με συγχωρείτε για τη φράση μου- που έχει φτιάξει η Σοσιαλιστική ομάδα της Ευρώπης, η οποία λέει διάφορα πολλά και διάφορα περί «Νεοσυντηρητισμού» γιατί δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει -επιχειρηματολογεί αρνητικά- υπέρ ενός σοσιαλισμού· ο οποίος αφενός μεν κατέρρευσε στην κλασική του μορφή, αφετέρου δεν μπορεί να υπάρξει σε έναν ελεύθερο χώρο διακίνησης υπηρεσιών, προσώπων και κεφαλαίων, και συνδιαμόρφωσης πολιτικών με τα υπερεθνικά όπλα ».