Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Πανικός στο ΠαΣοΚ από την ομιλία Κώστα Καραμανλή στην Ηγουμενίτσα


Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στο Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή η Θεσπρωτική πρωτεύουσα. "Πάνω απ' όλα βάζουμε τις ανάγκες του Τόπου. Είναι το χρέος μας στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Είναι το χρέος μας στο σήμερα και το αύριο του Τόπου", τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες σε εντυπωσιακή συγκέντρωση χιλιάδων Θεσπρωτών στην Ηγουμενίτσα.

Ηγουμενίτσα, η Θεσπρωτία, η Ήπειρος στέλνουν σήμερα μήνυμα συστράτευσης, μήνυμα συμμετοχής, μήνυμα θετικής επιλογής. Και η Βόρειος Ελλάδα δίνει σήμερα ηχηρή απάντηση στις Κασσάνδρες. Και η Ήπειρος και η Μακεδονία μας και η Θράκη αλλάζουν ριζικά. Οι συνθήκες, οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ήπειρο, αλλάζουν διαρκώς. Τα οικονομικά, τα κοινωνικά, τα πολιτισμικά δεδομένα, σ’ ολόκληρη την περιοχή, αλλάζουν θετικά", τόνισε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα το βράδυ στον κεντρικό πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας. Στην συνέχεια ο κ. Καραμανλής, αναφέρθηκε στο έργο της Εγνατίας Οδού, σημειώνοντας πως "Η Εγνατία Οδός, αίτημα και όραμα δεκαετιών, είναι πλέον πραγματικότητα. Πραγματικότητα από τον Έβρο ως την Ηγουμενίτσα. Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία και το τελευταίο, το πιο δύσκολο κομμάτι της. Θυμίζω ότι το 2004 απέμενε για κατασκευή πάνω από το μισό των έργων της Εγνατίας και των κάθετων αξόνων της. Μέσα σε πέντε χρόνια, έγιναν περισσότερα από όσα έγιναν ολόκληρη την προηγούμενη εικοσαετία. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στο διάστημα αυτό σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν τα πιο δύσκολα κομμάτια του κύριου άξονα. Όλα έγιναν άψογα από τεχνικής πλευράς. Όλα έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Και όλα αυτά, ούτε κρύβονται, ούτε υποβαθμίζονται, ούτε μηδενίζονται". Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε μια αναφορά στα έργα μεταφορών που γίνονται στην Θεσπρωτία:

· τον οδικό άξονα από τη Σαγιάδα στην Κονίσπολη και τους Άγιους Σαράντα,
· τον κάθετο άξονα από το Καρτέρι στο Βασιλικό,
· τα έργα βελτίωσης...
- στην παραλιακή προς την Πρέβεζα,
- στην Εθνική Φιλιππιάδας - Πρέβεζας,
- στο οδικό δίκτυο Πλαταριά - Πέρδικα.

Επίσης, επισήμανε ότι η Ήπειρος, γίνεται και ενεργειακός κόμβος με τους αγωγούς φυσικού αερίου που θα περνούν από την περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ήπειρος μεταβάλλεται σε ένα σημείο κλειδί για την ενεργειακή πολιτική της χώρας».


Στην συνέχεια υπογράμμισε την σταθερή πολιτική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας, τακτική που θα συνεχιστεί με την σταθερότητα, την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες, όπως τόνισε.


Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για έλλειψη συνεργασίας στην οικονομική κρίση, λέγοντας ότι επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς λόγους. Επίσης επισήμανε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήθελε να παραδεχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα την ύπαρξη της κρίσης και κινδυνολογούσε σε βάρος της χώρας, παρ' ότι γνώριζαν, όπως ανέφερε, ότι με αυτή την τακτική θίγονται τα συμφέροντα της Ελλάδος. Και συνέχισε ο κ. Καραμανλής: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιδίδεται συστηματικά και σχεδιασμένα σε μια τακτική παραπληροφόρησης, μηδενισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ακόμη επιστράτευσαν συνθήματα που είναι ύβρεις για τους πολίτες αφού χαρακτήρισαν βάρβαρους την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής, υπογράμμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να μεταφέρουν σε εθνικό επίπεδο τα εσωτερικά τους άγχη, διακηρύσσοντας «ή αλλάζουν ή βουλιάζουν», αδιαφορώντας για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και στοχεύοντας να ξαναπάρουν την εξουσία.


«Η βουλιμία τους είναι γνωστή, η αμετροέπειά τους δεδομένη, ο εκβιασμός τους όμως δεν θα περνά στην Κοινωνία, δεν περνά στους πολίτες» είπε ο κ. Καραμανλής.


Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι να βγάλουμε την χώρα από την κρίση, με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται η κυβέρνηση».


Ο πρωθυπουργός, διασχίζοντας από την Θεσσαλονίκη την Εγνατία Οδό, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε για τα έργα που εκτελούνται εκεί από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Στο λιμάνι είναι σε εξέλιξη τα έργα της β΄φάσης συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η γ' φάση, περιλαμβάνει επιπλέον έργα 90 εκατομμυρίων ευρώ.


Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το δημαρχείο και τη νομαρχία και στην τελευταία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συμμετείχαν πολλοί νομάρχες περιοχών που διασχίζει η Εγνατία Οδός από τον Έβρο, μέχρι την Θεσπρωτία.


Πλήρες video της ομιλίας εδώ