Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Νέο Μουσείο Ακροπόλεως - Στον «αέρα» σήμερα η ιστοσελίδα


Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δ. Παντερμαλή, θα έχει σήμερα στις 11:30 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.


Πέντε ημέρες πριν από την τελετή των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ανοίγουν σήμερα οι πύλες της ηλεκτρονικής του διεύθυνσηςwww.theacropolismuseum.gr . Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα μέσω του ιστότοπου να περιηγηθεί στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του Μουσείου, καθώς επίσης να εξασφαλίσει εισιτήρια για την επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.


Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:
1. Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ)
2. Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ)
3. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα
4. Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ)
5. Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)
6. Τα εισιτήρια
Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο το σύστημα του e-ticketing. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα, 15 Ιουνίου, στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους (που ως γνωστόν κοστίζουν 1 Ευρώ) μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.
Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου. Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη. Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρό του, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι ένα ευρώ.
Η ιστοσελίδα επιφυλάσσει και μια ακόμα έκπληξη: Το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009, όλοι οι επισκέπτες της από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στοwww.theacropolismuseum.gr .