Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες των Δημαρχείων στην Ήπειρο


Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά διαρρήξεις δημαρχείων στην Ήπειρο, ομολόγησαν οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, λίγες ώρες μετά την διάρρηξη του Δημαρχείου Δωδώνης.

Εγκέφαλος της σπείρας είναι ο Έλληνας, που κατάγεται από το Μαργαρίτι και είτε με τον Ρουμάνο και τον Πολωνό που συνελήφθησαν, είτε με άλλους συνεργάτες, είχε σηκώσει τα χρηματοκιβώτιο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποσπώντας σε ορισμένες περιπτώσεις μεγάλα ποσά.
Ο ίδιος και οι συνεργάτες του κινούνταν πάντα με αυτοκίνητα τα οποία νοίκιαζαν από γραφεία των Αθηνών. Επρόκειτο κυρίως για τζιπ, που τους έδιναν την δυνατότητα να κινούνται σε δύσκολους και ορεινούς δρόμους.
Οι τρεις δράστες, εντοπίστηκαν στην Μαζαρακιά, κοντά σε ένα ξωκλήσι, με όλα τα διαρρηκτικά εργαλεία που είχαν χρησιμοποιήσει.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον τελευταίο χρόνο διέρρηξαν δύο φορές το Δημαρχείο Αχέροντα, δύο φορές το Δημαρχείο Συβότων, μία φορά το Δημαρχείο Φαναρίου, μία φορά το Δημαρχείο Φιλιππιάδας και τελευταία το Δημαρχείο Δωδώνης.
Μυστήριο καλύπτει ακόμα την κλοπή στο Δημαρχείο Φιλιατών αφού υπάρχουν πολλά «ερωτηματικά» που ζητούν πειστική «απάντηση» και οι δράστες προς το παρόν παραμένουν ασύλληπτοι.

Σίγουρα, πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας και αξίζουν όλα τα εύσημα στον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Γιώργο Χήτα.