Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Εξαφανίσθηκε η γαρίδα από τον Αμβρακικό Κόλπο!


Για πρωτοφανές φαινόμενο, να μην υπάρχει γαρίδα στα βαθιά νερά του Αμβρακικού Κόλπου κάνει λόγο σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου κ. Παύλος Χαραλάμπους.
.
Όπως σημειώνει, στις 16 Ιουνίου έγιναν μετρήσεις από τον ίδιο σε συνεργασία με υπάλληλο της Διεύθυνσης Αλιείας Αιτωλοακαρνανίας, από το οποίο προέκυψε ότι οι υποξικές μάζες ξεκινούν από τα εννέα μέτρα και στα 20 μέτρα βάθος οι τιμές κυμαίνονται από 0,2 έως 1,2. Πρόκειται για τις ίδιες τιμές που είχε αναφέρει η μελέτη που είχε γίνει πέρυσι από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
«Ένας χρόνος λοιπόν χαμένος, χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο από την Πολιτεία, με τους ιχθυοκαλλιεργητές να ζητούν την μετεγκατάσταση εκτός Αμβρακικού λόγω φόβου επανάληψης μαζικού θανάτου ψαριών, τους ψαράδες να βρίσκονται σε οικονομικό μαρασμό, με κίνδυνο να υπεραλιευτούν όλοι οι ιχθυοπληθυσμοί που λόγω ανοξικών μαζών κυκλοφορούν στα ρηχά, με τον εφιάλτη της ανεργίας να πλανάται απάνω από τα κεφάλια μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου.