Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Χωρίς εμπόδια στην Ηγουμενίτσα


Το δρομολόγιο Γιάννενα – Ηγουμενίτσα θα είναι το πλέον σύντομο και ξεκούραστο από τις αμέσως επόμενες μέρες, καθώς τα αυτοκίνητα (Ι.Χ. και λεωφορεία) θα κινούνται σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού


Τις μέρες αυτές ολοκληρώνονται πλήρως οι εργασίες του τμήματος από την Αγία Αναστασία μέχρι την Τύρια και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Με το τμήμα αυτό οι πρωτεύουσες των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας θα συνδέονται πλέον μόνο μέσω της Εγνατίας και δεν θα γίνεται καμιά απολύτως παράκαμψη από τους οδηγούς που κινούνται προς την Ηγουμενίτσα και αντίστροφα. Ταχύτερη και ασφαλέστερη θα είναι η πρόσβαση και προς τα χωριά των δήμων Σελλών και Μολοσσών του νομού Ιωαννίνων, καθώς και τα χωριά του δήμων Παραμυθιάς, Αχέροντα, Μαργαριτίου και Παραποτάμου του νομού Θεσπρωτίας.
Το τμήμα της Σ2 θεωρείται σημαντικό για όσους θα κινούνται προς την Ηγουμενίτσα και τα χωριά νομού. Πρόκειται για τρία μόλις χιλιόμετρα δρόμου, αλλά στην ουσία οι οδηγοί θα γλιτώνουν πλέον αρκετό χρόνο για να μεταβούν προς την Ηγουμενίτσα ή την Κέρκυρα και αντίστροφα και θα αποφύγουν τις φουρκέτες στη «λειτουργική» Εγνατία. Η συνολική απόσταση από τα Γιάννενα μέχρι την Ηγουμενίτσα ανέρχεται σε 68 χιλιόμετρα και ο χρόνος που θα απαιτείται δεν θα ξεπερνά τα 45’ της ώρας.