Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Τα «παιχνίδια» των Γκαλοπατζήδων


Διαβάσαμε στο olympia.gr

«Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση έχουμε ξεκάθαρα απόπειρα χειραγώγησης αποτελέσματος εκλογικής διαδικασίας. Υπάρχει όμως σαφέστατα και θέμα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος με καταδολίευση του εκλογικού σώματος.

Η προκλητική δήλωση Τρεμόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Alter “μιλάτε πλέον με ευρωβουλευτή” πριν ακόμα μεταδοθούν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα είναι ενδεικτική του εκβιασμού των ισχυρών. Όπου ισχυροί, είναι οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες αλλά φυσικοί αυτουργοί είναι συγκεκριμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων. Εταιρείες οι οποίες μεθοδικά δημιούργησαν ένα κλίμα που προωθούσε συγκεκριμένο κομματικό μόρφωμα ενώ αλλοίωνε την πραγματική εικόνα του εκλογικού σώματος.

Γιατί τα παπαγαλάκια των εταιρειών “διέρρεαν” exit polls στα blogs ολη την ημέρα που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα; Γιατί στις 19:00 μετέδωσαν διαφορά που έφτανε εως και το 10%;

Ποιά η απάντηση στην σοβαρότατη καταγγελία Κακαουνάκη ότι “όλες οι εταιρείες είχαν έρθει σε συνεννόηση για τα αποτελέσματα που θα μεταδώσουν”;

Είναι δυνατόν να επιτραπεί στις εταιρείες αυτές (στην πλειοψηφία τους εννοούμε) να συνεχίσουν τη λειτουργία τους; Γιατί δεν φτάνει να τους γυρίσει την πλάτη ο λαός. Ένας επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί σε ένα νομικό πλαίσιο με αυστηρά κριτήρια προστασίας του καταναλωτή. Αυτοί οι επιχειρηματίες, αυτές οι εταιρείες, έδωσαν σκάρτο προϊόν στην “αγορά” και φαίνεται ότι το έκαναν εσκεμμένα.

Το πλέον σημαντικό , όπως το είδαμε στην αρχή, αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Με μια ηλίθια μέθοδο που χρησιμοποιείτο στην Αμερική το 1950, δημιούργησαν έναν πολιτικό σχηματισμό για χάρη ενός – δυό εφοπλιστών και βαρώνων, τον παρουσίασαν παραπλανητικά (σκέτο οικολόγοι στην αρχή), του έδωσαν μορφή (οικολόγοι – πράσινοι), τον φούσκωσαν για τα καλά (εως και 12% εμφάνισαν στην πρόθεση ψήφου!) και τέλος κατάφεραν να τον επιβάλλουν. Και έστειλαν τον Τρεμόπουλο στην Ευρωβουλή.

Αν ο κύριος Αλαφούζος ενοχλείται από την κατασκευή των αγωγών γιατί θα χάσουν δουλειά τα τάνκερ του, είναι δικό του πρόβλημα. Η δικαιοσύνη όμως υποχρεούται να στηρίξει το δίκαιο και την κοινωνία. Εάν δεν το κάνει, τότε πλέον σε αυτή τη χώρα δεν έχουμε δημοκρατία αλλά αίσχιστη ολιγαρχία.»