Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

SMS με πολλούς αποδέκτες


Γράφει ο politis-gr

.

Σε μαζικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες μετατράπηκαν οι φετινές Ευρωεκλογές στην χώρα μας. Το μήνυμα εστάλη μέσω της αποχής των πολιτών .Ένας στους δύο δεν προσήλθε στις κάλπες.

Αυτό το μαζικό ,έντονο και πρωτοφανές μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα ,άλλοι έδειξαν ικανοί να το αντιληφθούν εξ` αρχής με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και άλλοι όχι. Οι όποιοι ενθουσιασμοί βρίσκονται μακριά από τα μηνύματα των πολιτών.΄

Ο κ. Καραμανλής όπως πάντα σοβαρός και υπεύθυνος έδειξε με τις δηλώσεις του ότι έλαβε και αποκρυπτογράφησε
άμεσα
το μήνυμα που εστάλη από την πλευρά των πολιτών.
Αντελήφθη ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Διάβασε το μήνυμα και ...κατάλαβε ότι οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνησή του μεγαλύτερη ταχύτητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα.
Με μοναδική ικανότητα αντελήφθη ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι διότι ο κρατικός μηχανισμός, ο μεγάλος ασθενής στον τόπο μας, παραμένει προβληματικός, παρά τα βήματα που έχουν γίνει.

Αυτή την ικανότητα του κ. Καραμανλή να αποκρυπτογραφήσει άμεσα τα μηνύματα που έρχονται μέσω της αποχής, δεν θα μπορούσα να πω ότι την έχει ο αρχηγός του ΠαΣοΚ κ. Παπανδρέου.

Φάνηκε ότι
δεν κατάλαβε τι ακριβώς περιέχει το μήνυμα των πολιτών
.Το αποτέλεσμα σαφώς δεν σηματοδοτεί ρεύμα νίκης για το ΠαΣοΚ, το οποίο επίσης επλήγη σε σημαντικό βαθμό από την αποχή, χάνοντας περίπου 900.000 ψηφοφόρους σε σχέση με το 2007.

Δεν μπόρεσε να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια που εκδηλώθηκε σε βάρος της Ν.Δ. και δεν δικαιώθηκε στο δημοψηφισματικό χαρακτήρα που είχε δώσει σε αυτή την αναμέτρηση.

Με τις δηλώσεις του έδειξε ότι το ΚΕΝΤΡΙΚΟ μήνυμα των πολιτών δεν το αντελήφθη. Έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» - «αποτέλεσμα βαθιάς αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών» και πρόσθεσε ότι πλέον το αίτημα του ΠαΣοΚ για εκλογές γίνεται «λαϊκή απαίτηση».

Απέδειξε ότι το πρωτοφανές «ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ» μήνυμα των πολιτών το ....
προσπερνά,
αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η βουλιμία για την εξουσία είναι κακός σύμβουλος.

Το χθεσινό αποτέλεσμα θεσμικά δεν μπορεί να επιφέρει κάποια αλλαγή στην επίσημη πολιτική σκηνή.
Δεν μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αλίμονο αν οι ευρωεκλογές ανέτρεπαν κυβερνήσεις. Τότε σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα είχαμε ανατροπές κυβερνήσεων.

Αυτό άλλωστε το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου σε παλαιότερες δηλώσεις του. Πως σήμερα ακυρώνει τις ίδιες τις δηλώσεις του που έκανε πριν ένα χρόνο , αυτοαναιρείται και οδηγείται σε μονοπάτια έξω από το κεντρικό μήνυμα των πολιτών, αυτό μόνο σε
κακούς συμβούλους
θα μπορούσα να το αποδώσω.

Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά πιο κοντά στον πολίτη.
Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι με την αποχή να υπολογίζεται στο 48% στη χώρα μας, δεν υπάρχουν κερδισμένα πολιτικά κόμματα .Μόνο χαμένα!
Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι ,που ΜΟΝΟ με την υπεύθυνη πολιτική τους στάση θα αποτρέψουν αυτή η αποχή των πολιτών ,να εξελιχθεί στο μέλλον σε apolitik συνείδηση που θα επιφέρει τεράστια δεινά στην χώρα μας.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους !



http://politis-gr.blogspot.com/2009/06/sms.html